Bugatti Chiron Super Sport 300+ Üretimi Bitirildi

Bugatti Chiron Super Sport 300+ Üretimi Bitirildi

​​​​​​​Bugatti, Chiron Super Sport 300+‘ın sadece 30 adet ile sınırlı üretimini sonunda tamamlandı. Üretimin tamamlanmasıyla birlikte araç kullanıcıları araçlarına kavuştular.

Bugatti, Chiron Super Sport 300+‘ın sadece 30 adet ile sınırlı üretimini sonunda tamamlandı. Üretimin tamamlanmasıyla birlikte araç kullanıcıları araçlarına kavuştular. Böylelikle Bugatti’nin 500 adetlik Bugatti Chiron satış planı gerçekleşmiş oldu.

Bugatti Chiron Super Sport 300+, Chiron'un Ehra-Lessie pistinde saatte 490 kilometre hıza ulaşmasına gönderme yapıyor. Araçta dört turbolu 8.0 litrelik W16 motoru bulunduğunu söyleyelim. Bu motorun 1.578 beygir güç üretebildiğini belirtelim. Ayrıca araç saatte 440 kilometre ile sınırlandırılmış maksimum hıza sahip olduğunu söyleyelim. Aracın her bir adedi 3.5 milyon eurodan başlayan fiyatlar ile satıldığını belirtelim.

Bugatti, ilk olarak 2019 yılının Eylül ayında aracı duyurmuştu. Aracın 8 partiden oluşan ilk teslimatları ise 2021 yılında yapılmıştı. Chiron, 2022 yılının Ocak ayı itibariyle tükenmiş durumda. Bu yıl içerisinde ise 80 adet aracın kullanıcılarına teslim edilmesi planlanıyor.

Rimac ile Bugatti’nin birleşmesiyle birlikte aracın elektrik destekli bir motorla üretilmesi bekleniyor. Yeni modelin yüksek ihtimalle daha önce üretilmiş olan W16 motorunu kullanacağını söyleyebiliriz. Bu motorun elektrik desteğini de alacağını belirtelim. Aracın yeni versiyonunun 2024 yılında piyasaya çıkması amaçlanıyor.