BMW’den Tek Tuşla Aracın Rengi Değiştirecek Teknoloji Tanıtıldı!

BMW’den Tek Tuşla Aracın Rengi Değiştirecek Teknoloji Tanıtıldı!

CES 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sevenleri karşısına çıkacak BMW, Las Vegas'taki fuarda yeni iX M60 modeli ile beraber tek tuşla renk değiştiren gövde teknolojisini ve araç içi sinema deneyimini kullanıcılarla paylaşacak.

CES 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sevenleri karşısına çıkacak BMW, Las Vegas'taki fuarda yeni iX M60 modeli ile beraber tek tuşla renk değiştiren gövde teknolojisini ve araç içi sinema deneyimini kullanıcılarla paylaşacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) da yer alacağı CES 2022'ye sayılı günler kaldı. Fuarda bazı otomotiv şirketlerinin de yeni teknolojilerini tanıtacağını belirtelim. Örneğin BMW, yeni iX M60 ile beraber bazı ilginç teknolojilere de yer verecek.

Roadshow verilerine baktığımız zaman BMW, aracın gövde renginin değişmesine imkân veren bir teknolojiyi CES 2022'de bizlerle buluşturacak. Bunun yanında belirtmekte fayda var: Bu teknoloji ton değiştiren boya değil. Yapılan açıklamaya baktığımız zaman bu teknoloji sayesinde tek tuşla otomobilin rengi değişebilecek. Sistemin nasıl çalıştığını henüz bilmiyoruz ancak kulağa oldukça hoş geliyor.

BMW tarafından sunulacak bir diğer teknoloji de "son teknoloji bir araç içi sinema deneyimi" diyebiliriz. Bununla ilgili henüz detaylı bir bilgi yok. Volkswagen üç ay önce sinema ve oyun deneyimi yaşatacak ID.LIFE konseptini kullanıcıya tanıtmıştı. Söz konusu modelde bir projeksiyon ve açıldığında ön camı kaplayan bir perde yer alıyordu. BMW de buna benzer bir sistemle bizlerle buluşacak.

BMW iX M60 ise iX xDrive50 modeli üzerine yükselecek. Aynı batarya paketi (111.5 kWsa) ve çift motor konfigürasyonuna sahip olacak. Güç tarafında da araç fazlasını sunacak. iX xDrive50 516 beygir güç ile bizlerle buluşacak. iX M60 modelinin 600 beygirin üzerine çıkacağını belirtelim. Ayrıca aracın daha keskin bir yapıya sahip olacağını belirtelim. Araç üzerinde bulunan yeni jant seçenekleri ve kabinde ufak güncellemelerle geleceğini de belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW'nin tüm yenilikleri CES 2022'de karşımıza çıkacak. Konu ile ilgili detayları siz değerli okurlarımıza ilerleyen zamanlarda aktaracağız. Fuar, 5-8 Ocak 2022 tarihleri arasında Las Vegas'ta kullanıcılarla buluşacak.