Sıfır Otomobile Satış Limiti Gelebilir

Sıfır Otomobile Satış Limiti Gelebilir

Türk otomobil piyasası, önemli kararlar ile yeniden düzenlemeye alınabilir. TRT Haber'in söylediklerine göre ilerleyen zamanlarda taahhütlü satış uygulanması düşünülmekte.

Son zamanlarda ilginç zamlar pazarına dönen Türk otomobil piyasası, önemli kararlar ile yeniden düzenlemeye alınabilir. TRT Haber'in söylediklerine göre ilerleyen zamanlarda taahhütlü satış uygulanması düşünülmekte. Bu karar doğrultusunda sıfır otomobil "bulabilen" müşteriler, aracını satın alırken bir sözleşme imzalayacak. Böylelikle sıfır otomobilin satışı 6 ay boyunca yasaklanacak.

Bu karar ile birlikte fırsatçıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Üretim ve araç bulma konusunda sıkıntılar yaşanması sebebiyle otomobil almakta ciddi şekilde zorlanan müşteriler, ikinci el otomobillerde de yükselen fiyatların altından kalkamamış durumda.

Bu Yöntemle Al-Sat Yapanların Önüne Geçilecek

Otomobil piyasasındaki "al-sat" yapan kişilerin önüne geçilecek. Sıfır otomobil satışında getirilecek altı aylık limitin, "stokçuların" elinin sıkıştırılması hedefleniyor. Müşteriler bu sözleşmeye uymaması takdirde ciddi bir ceza ödemesi ile karşı karşıya kalacak.

Otomobillerin altı ay müddetten sonra satılmasına karşılık bir sorun oluşturtacak durum bulunmamakta olduğunu belirtelim. Ülkemizde gün geçtikçe fiyatları artan araçların, altı ay sonrasında satılması oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bazı markalar taahhütlü satış uygulamasını hayata geçirdiği ifade edildi. Markalardan şuanda resmi açıklama gelmese de en kısa sürede tamamen resmiyete döküleceğini söyleyebiliriz.

Advertisement