BMW Efsanesi Olacak iX Modeli Tanıtıldı

BMW Efsanesi Olacak iX Modeli Tanıtıldı

Üretimine 2021 yılında başlanacak olan BMW iX, elektrikli araçlar arasında en üst sıraya yerleşmeye hazırlanıyor.

Alman Power Conversion'ın son üyesi BMW iX ortaya çıktı. Tıpkı İNext'te olduğu gibi, her türlü elektrikli ve yüksek teknolojili arabalar mevcuttur. Bavyeralı üretici, henüz üretilmemiş bir model çıkardı ve aklımıza kazınacak olan iX logosunu tanıttı.

Büyük SUV modelinin yarı otonom teknoloji ile donatıldığını da belirtmekte fayda var. iX, BMW markasının gurur duyduğu en büyük projelerden biridir ve işleme kapasitesi önceki modellerin çoğundan 20 kat daha fazla veriyi işleyebilir.

Dış Tasarımı İle Dikkat Çekiyor

Teknolojinin yanı sıra aracın dış tasarımı da "veri işleme hızı" nedeniyle şaşırtıcı. İX'in boyutu diğer BMW SUV'lara çok benziyor. BMW X5 boyunda, BMW X6 yüksekliğinde ve BMW X7 kasa boyutuna sahiptir.

Tamamen kapalı ön duvarın devasa ızgara tasarımı hakkındaki görüşlerimizi tam olarak anlamıyoruz. Ancak günümüzde bu ve benzeri tasarımların otomotiv sektöründe standart hale geldiği söylenebilir. Hava sirkülasyonu gerektirmeyen araçların böbrek ızgaraları son teknoloji sensör ve kameralarla donatılmıştır.

BMW yöneticilerinden Adrian van Hooydonk (Adrian van Hooydonk) otomobili şu şekilde tanımladı: "BMW iX, teknolojiyi özel tasarımla birleştirebileceğimizi gerçekten kanıtlıyor. Teknoloji çok karmaşık. Kinetik basitliğe dayanır. "

Aracın ilk altıgen direksiyon simidi BMW logosunu taşıyor. Bu tasarım sayesinde, genişletilmiş bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge paneli için daha konforlu bir görünüm sağlayabilir. Bavyeralı üretici, koltuğun yüksekliğini ve konumunu kapı paneline taşıdı. BMW'nin en büyük cam yüzeyine sahip araçolarak iX'in geçmişi de azaldı.

Performans Anlamında Dikkat Çekiyor

BMW'nin beşinci nesil elektrik ünitesi, dev SUV'un derisinin altında gizlidir. İki elektrik motorlu bir araç "500 hp veya daha fazla" çıktı verebilir. Alman markasının yaptığı hesaplamalara göre araç yaklaşık 5,0 saniyede 0-100 km/s hıza çıkabiliyor.

iX'i benzersiz kılan, devasa 100 kWh pilidir. WLTP döngüsündeki araç testine göre iX, pili 600 kilometre dayanacak şekilde kullanabilir. Ancak, aracın hala geliştirilme aşamasında olduğunu hatırlamakta fayda var.

BMW Modeli Hızlı Şarj Desteği Sunuyor

Dikkat çeken bir diğer detay ise aracın şarj hızı olacak. EV, pilin % 70'ini yaklaşık 40 dakikada şarj edebilen 200 kW'a kadar hızlı şarj desteği sağlar. 10 dakika şarj etmek, kullanıcıların 120 kilometre yol almasına izin verebilir.

Şu anda, iX'in ne zaman üretime başlayacağı belli değil. Ancak aracın 2021'in ikinci yarısında üretime başlayacağına inanıyoruz

Advertisement