BMW, Arkadan İtişli M240i Modeli İçin Yoğun Mesai Harcıyor

BMW, Arkadan İtişli M240i Modeli İçin Yoğun Mesai Harcıyor

BMW, geçtiğimiz günlerde örtüsünü kaldırdığı 2 Serisi Coupe ailesi hakkındaki kamuoyu ile bilgi paylaşmaya devam ediyor. İlk adımda bizleri 220i ve 220d ile karşılayacak olan marka, bir üst basamağa M240i xDrive modelini yerleştirecek.

BMW, geçtiğimiz günlerde örtüsünü kaldırdığı 2 Serisi Coupé ailesi hakkındaki kamuoyu ile bilgi paylaşmaya devam ediyor. İlk adımda bizleri 220i ve 220d ile karşılayacak olan marka, bir üst basamağa M240i xDrive modelini yerleştirecek. Önümüzdeki yaz 230i versiyonu satışa sunulacak. Bazı bilgilere göre Bavyeralı üreticinin M240i'nin RWD versiyonunu gündeme aldığını da öne sürülüyor.

Arkadan itişli M240i manuel şanzıman ile gelmeyecek. 2022 yılının ilk günlerinde çıkmasını beklediğimiz model 8 ileri vitesli Steptronic şanzıman ile karşımıza çıkacak. Ancak bu versiyonun xDrive türevinde olduğu gibi direksiyon arkasında vites kulakçıkları bulunduracağını da belirtelim.

Amerika ve Avrupa Arasında Farklar Olacak

Amerika ve Avrupa versiyonları arasındaki güç farkı olacağını da belirtelim. Avrupa'nın emisyon kısıtlamaları sebebi ile tam performansını gösteremeyen M240i xDrive burada 374 bg güç, Amerika'da ise 390 bg güç üretebilecek.

Güç aktarımı konusunda da iki model arasında farklılıklar gözlemlendiğini belirtelim. Kuzey Amerikalı M240i, tam gücünü 5.800 devirde alırken Avrupalı kuzeni aynı işi 5.500 devirde gerçekleştirebiliyor.