BMW 2 Serisi: Hem Çok Yakışıklı, Hem Çok Güçlü!

BMW 2 Serisi: Hem Çok Yakışıklı, Hem Çok Güçlü!

Global anlamda büyük beğeni toplayan ve ülkemize ihracı yapılan BMW 2 Serisi Gran Coupe, sportif araba sevenlerin ilgi odağı olmayı başarmış gözüküyor. Şimdi hep birlikte aracın fiyat ve özelliklerini inceleyelim.

Alman otomobil devi BMW , Türkiye’de BMW 2 Serisi Gran Coupe modelini satışa sundu. Gözleri kamaştıran BMW markasının gözbebeği model sportif araç sevenlerin yüzünü güldüren bir model.

3 farklı donanım paketine sahip olan BMW2 Serisi Gran Coupe, göz alıcı şık renklerle bizleri selamlıyor. Araç yollara henüz inmişken aracın özelliklerini, tasarım ayrıntılarını ve fiyat listesini sizin için inceledik.

BMW 2 Serisi Tasarımı İle Dikkat Çekiyor

Bmw 2 serisi Gran Coupe, 1 serisi ile birlikte aynı çatı altında üretildiği andan bu yana benzerlikleri ile dikkat çekiyor. Kapıların çerçevesiz halde araçta bulunması yeni coupe modeline güzel bir ahenk katıyor.

Farklı arayışlara giren BMW mühendisleri, 1 serisinden sonra geniş ızgaralar ve far grupları ile karşımıza çıkmıştı. BMW yeni tasarımıyla sağlam bir görünüme kavuşmuş olsa da bu yeni görünümüne  hayranları alışmakta bir hayli zorlanmıştı. BMW üreticileri tasarımlarını araçlarında kullanacağı için bizim de bu yenileşme harekatına alışmamız bir hayli zaman alacak gibi görünüyor.

BMW coupe modeli arka spot lambalarını tampondan üst kısma konumlandırmış ve tampona ayrı bir güzellik katmış. Ayrıca havalandırmalar iyi konumlanmış gibi görünüyor. Araç biraz daha sedan bir görünüme sahip olsa da yorumu sizlere bırakıyoruz.

BMW 2 serisi Gran Coupe modeli kasa tipi ne olursa olsun dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Araç şık renk opsiyonları ile heybetli bir görünüme kavuşmuş.

BMW 2 serisi Gran Coupe modelinin gövde bölümü, 1 serisindeki gibi benzer bir yapıda bulunuyor. Sürücü için özel dizayn edilen gövde, multimedya ekranında klima kumandaları, sürüş modları , sürücünün kolay ulaşabileceği şekilde düzenlenmiş. Araç üzerinde bulunan iDrive, tüm BMW modellerinde olduğu gibi araçta da vites topuzun yanında yer alıyor.

Ayrıca aracın önünde yumuşak plastik malzemelere yer verilmiş. BMW modelinin kapılarda sert plastik bulunması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. BMW adına yakışır şekilde kaliteli malzemelere önem veriyor.

Yeni BMW 2 serisi Gran Coupe, kasa seçimi ve iç donanımda basık tercihler kullanmış. Aracın coupe olmasını düşünenler, SUV modellerde yüksek tavan avantajından yararlanmıyor. Araba basık bir yapıya sahip olsa da içimizi ferahlatan cam tavanı ile hakkını veren bir tasarım bizleri karşılıyor. Bagaj hacmi ise 430 litre olarak belirlenmiş.

BMW 2 Serisi Teknolojik Özellikleri

Model üzerinde BMW Live Cockpit Professional, tam dijital 10,25 inç ekrana sahip multimedya ekrana yer verilmiş. Ayrıca navigasyon seçeneğini iDrive destekliyor ve sadece sürücü odaklı değil yan koltukta oturan kişi de anlık erişebiliyor.

bmw 2 serisi Gran Coupe, araç içerisinde Hey BMW! diyerek aktif edebileceğiniz BMW Intelligent Personal Assistant özelliğini de sizlere sunuyor. Bu özellik sayesinde araç hakkında tüm bilgileri sesli bir şekilde dinleyebilir, dilediğiniz kişiselleştirmeleri yapabilirsiniz.

Araç üzerinde isteğe göre satın alınabilen dijital anahtar, arabanızın anahtarını Android işletim sistemine sahip telefonlarla eşleştirebilmenize ve anahtar olmadan telefonunuzu aracın kapısına tutarak kilidi açmanıza yarayan bir özellik. Bu özellik de kullanıcının beğenisini kazananlardan.

Kablosuz şarj özelliği de araç üzerinde default olarak yer almıyor. Bu özelliğin aksesuar olarak satın alınması gerçekten üzücü. BMW gibi bir markanın artık çoğu arabada karşılaştığımız kablosuz şarj özelliğini ayrı bir şekilde satması markaya yakışmamış açıkçası. Yorum yine sizlerin.

BMW 2 serisi Gran Coupe modelinde  bulunan park asistanı, hem kameralarla hem de aktif park mesafe kontrolü ile beraber çalışıyor. Çevresinde çarpma riski bulunan nesnelere karşı sürücüyü uyaran ve park etmeyi büyük ölçüde kolaylaştıran bu sistem coupe modelinde de yer alıyor.

Aktif cruise control çoğu araçta olan sistem olarak bizleri karşılıyor. Araç 30 ila 160 km/sa hızla seyrederken öndeki araçları algılayıp, takip mesafesini ona göre ayarlıyor. Bu sistem aynı zamanda hareketsiz yaya ve nesneleri algılayıp çarpışma riskini de büyük ölçüde önlüyor.

Güvenlik paketi olarak satın alınabilen sürüş asistanı, pakette ön çarpışma ve şerit takip uyarısı gibi kaza önleyici sistemleri üzerinde barındırıyor. Çapraz trafik, şerit değiştirme ve arka çarpışma uyarılarına da sahip olan bu paket, arabada bulunan radar sistemi ile birlikte çalışıyor.

BMW 2 Serisi Motor Olarak da Çok Güçlü Çok Farklı

BMW 2 Serisi Gran Coupe, benzin ve dizel olarak bize 2 seçenekle karşımıza çıkıyor. Her iki motorda da standart olarak 7 ileri çift kavramalı otomatik Steptronic şanzıman yer alıyor