Avrupa Birliği Ülkeleri Sıfır Emisyonlu Araçlar İçin Toplantı Yaptı 

Avrupa Birliği Ülkeleri Sıfır Emisyonlu Araçlar İçin Toplantı Yaptı 

​​​​​​​Avrupa Birliği parlamentosu, 2035 yılına kadar yeni çıkacak araçlar için CO2 emisyonlarının azaltılması için toplantı yapmıştı. Alınan karar sonucunda ise, CO2 emisyonlarının yüzde 100 azaltılması konusunda karara varıldı.

Avrupa Birliği parlamentosu, 2035 yılına kadar yeni çıkacak araçlar için CO2 emisyonlarının azaltılması için toplantı yapmıştı. Alınan karar sonucunda ise, CO2 emisyonlarının yüzde 100 azaltılması konusunda karara varıldı. Anlaşmaya göre, Avrupa'da hibrit ve şarj edilebilir hibrit dahil, benzinli ve dizel motorlu tüm yeni araçların önümüzdeki on yıl içerisinde kullanımdan kaldırılmasıyla sonuçlanmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toplantı sonucu bu karara ek olarak, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarının yeni otomobiller için yüzde 55 ve yeni minivanlar için yüzde 50 azaltılması yönünde karar alınmış oldu. 2035 yılına kadar, Avrupa Birliği'nde satışa sunulacak yeni araçlar, CO2 emisyonlarında sıfır emisyonlu güç aktarma organlarına sahip olması gerekecek.

Elektrikli araç satışlarında, yakın gelecekteki artışa hazırlanmak için tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeler, şarj istasyonları da dahil olmak üzere alternatif yakıt altyapısının daha hızlı devreye alınmasına konusunda hızlı adımlar atacak.

Avrupa Birliği’nin, Sosyal İklim Fonu'nu başlangıçta önerilen 72 milyar Euro'dan 59 milyar Euro'ya düşürdüğünü belirtelim.