Aston Martin, 27 Haziran'da EV planlarını açıklayabilir

Aston Martin, 27 Haziran'da EV planlarını açıklayabilir

İngiliz otomobil devi Aston Martin, yeni DB12 ile beraber dikakt çeken bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Araç, bize sunduğu bu performans ve tasarımı ile birçok kişiyi mutlu ediyor. Her ne kadar araç üzerinde V12 motor seçeneği şimdilik bizlere sunulmuy

İngiliz otomobil devi Aston Martin, yeni DB12 ile beraber dikakt çeken bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Araç, bize sunduğu bu performans ve tasarımı ile birçok kişiyi mutlu ediyor. Her ne kadar araç üzerinde V12 motor seçeneği şimdilik bizlere sunulmuyor. Bu durumun teknik verileri otomobil severleri çok memnun etti. Son günlerde bu marka 27 Haziran’da düzenlenecek Sermaye Piyasaları Günü’nde yeni planları ile karşımıza çıkacak.

Bu açıklama ile beraber şirketin önümüzdeki 5 yıl içerisinde üreteceği araçlar da net olarak karşımıza çıkıyor. Küresel bir organ tarafından şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lawrence Stroll ile yapılan bir görüşmede marka ilk elektrikli aracını 2026 yılında bizlere sunacak. Aktarılanlara baktığımız zaman tamamen elektrikli araç yeni bir model olarak bizleri karşılayacak. Her ne kadar elektrikli modeller karşımıza çıksa da içten yanmalı modeller de bu araçla beraber ürün gamında karşımıza çıkacak.

Aston Martin Teknik Müdürü Roberto Fedeli,  küresel yayın organına şu şekilde açıklamalarda bulundu:

“Farklı bir hedefimiz olduğunu göreceksiniz, aklımızda zaten teknolojiden tamamen farklı bir şey var. Bizim düşüncemiz, elektriğin bir güç aktarma organı değil, yeni bir araç dinamiği olduğudur. Bu nedenle aklımızda kendimize özgü bir yol haritamız var.”

Bu yılın Mayıs ayı içerisinde Volvo, Polestar, Lotus, Lynk & Co ve Zeekr gibi markaların sahibi olarak karşımıza çıkan Çinli holding Geely, Aston Martin markasının yüzde 9,4 hissesini bizlere sund. Stroll, Aston Martin markasının Geely markasının teknoloji yelpazesine erişme imkânına da sahip olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Buna karşın şirket, tamamen elektrikli modeli adına mevcut bir platformu bizlere sunmayacak. Ayrıca ortak olarak geliştirilecek bir platform üzerine bu araç yükselecek. Her ne kadar elektrikli otomobillerle ilgili pek çok plan olsa da içten yanmalı modeller ürün gamında yer almayı sürdürecek

Advertisement