Artık Sadece Otomatik Araç Üretecek! İşte O Firma!

Artık Sadece Otomatik Araç Üretecek! İşte O Firma!

Volkswagen Tiguan ve Passat modelleri için yalnızca otomatik vitesli araç üretme kararı aldı. Ayrıca önümüzdeki 10 yıl içerisinde tüm modellerin otomatik vitesli olması amaçlanıyor.

Günümüzde halen manuel vites araçlara sık bir şekilde rastlasak da otomatik vites araçların da hatrı sayılır bir kitlesi olduğunu belirtelim. Hemen hemen tüm modellerde otomatik şanzımana yer verilmiş durumda. Volkswagen mühendisleri 2021’in üçüncü çeyreğini yaşadığımız bu günlerde 2 modeli için sadece otomatik şanzıman seçeneği olacağını duyurdu.

Alman otomobil deci Volkswagen artık tüm araba modelleri için manuel şanzıman seçeneğinin olmayacağını belirtti. Global otomotiv devi bundan böyle yalnızca otomatik vites araç üretecek.

Volkswagen Şirket sözcüsü, "Giderek daha fazla müşteri otomatik şanzımanın rahatlığını istiyor. Tiguan ve Passat modellerinde artık debriyaj pedalı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Peki Volkswagen tüm modellerde ne kadar bir sürede otomatik şanzımana geçecek? Bu sorunun cevabı yine şirkete tarafından paylaşıldı:

Tiguan ve Passat dışındaki modellerde otomatik şanzımana dönüşün 10 yıl süreceği ifade edildi.

Siz de sitemiz üzerinden Volkswagen modelleri ve diğer tüm marka model araçlara ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve sizeuygun sıfır km araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz.