Alfa Romeo Giulia SWB Zagato Tanıtıldı

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato Tanıtıldı

​​​​​​​Alfa Romeo ve Zagato ortaklığıyla Giulia SWB ihtişamlı bir görüntü ile karşımıza çıktı. Araç tasarımı ile örneği olmayan bir otomobil.

Alfa Romeo ve Zagato ortaklığıyla Giulia SWB ihtişamlı bir görüntü ile karşımıza çıktı. Araç tasarımı ile örneği olmayan bir otomobil. Araç bu tasarımıyla arka koltuklardan feragat ederek kısa aks aralığıyla spor Sedan olarak karşımıza çıkıyor.

2023 makyajlı Giulia'nın en son üç noktalı LED far tasarımından esinlenen türünün tek örneği olan bu sedan otomobil ayrıca Alfa Romeo SZ'den ilham alıyor. Aracın ön tasarımı eski ve yeni tasarımın birleştirilmesi ile elde edildi. Göz kamaştıran Kammback arka tasarımı ise Giulia TZ'den esinleniyor.

İkili egzoz uçlarını çevreleyen çift dikey kanatlar araca hoş bir görüntü katıyor. Aracın kaputuna baktığımızda ise, daha önceden görmeye alışık olduğumuz Zagato tarzına benzerlik gösteriyor. Gövde paneli yeniden tasarımı yapıldı ve karbon fiberden oluşturuldu.

Tek seferliğine mahsus olarak tasarlanan bu Giulia coupe'nin kalbinde, GTAm spesifikasyonuna uyarlanan çift turbo 2.9 litrelik bir V6 motor yer alıyor. Bu kurulum sayesinde araç 540 beygir güce sahip olacak ve 600 Nm tork üretebilecek. Sadece sekiz ileri otomatik şanzıman ile satışı yapılan orijinal GTAm'in tam tersine, güç Quadrifoglio'nun altı ileri manuel şanzımanı sayesinde tekerleklere iletilecek.

Alfa Romeo ile ilk iş birliğinin 100. yılını kutlamak isteyen Zagato, bu güzel aracı tasarladı. 1921 Tipo G1'den tam 100 yıl sonra, bu olağanüstü araç 2021 yılında onayını almıştı.