Dünyanın Yüz Tanıma Sistemiyle Açılan İlk Otomobili 2023 Genesis GV60

Dünyanın Yüz Tanıma Sistemiyle Açılan İlk Otomobili 2023 Genesis GV60

​​​​​​​​​​​​​​Hyundai'ın lüks markası olan Genesis'in GV60 isimli crossover modeline akıllı telefonlardan alışkın olduğumuz yüz tanıma sistemi entegre edildi.

Hyundai'ın lüks markası olan Genesis'in GV60 isimli crossover modeline akıllı telefonlardan alışkın olduğumuz yüz tanıma sistemi entegre edildi. Dünyada ilk kez FaceID benzeri bir sistem ile kullanıcının beğenisine sunulacak olan otomobil Avrupa pazarında satışa sunulacak.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai'ın lüks otomotiv markası olan Genesis, bu gelişme ile dünyada bir ilke imza atmayı başardı. Şirketin 2023 model Genesis GV60 isimli crossover modeli, dünya çapında ilk kez yüz tanıma sistemiyle açılan araç olarak karşımıza çıkacak. Akıllı telefonlaradn aşina olduğumuz sistem ile yüzünü araca gösterecek olan sürücü, aracın kilidini bu teknoloji sayesinde açacak.

Genesis FaceID benzeri bu teknolojisine Face Connect adını verdi. Bu teknoloji ile aracına girip anahtar kullanmadan faydalanmak isteyen bir kullanıcının, aracını satın aldıktan sonra yalnızca bir kez anahtar kullanması, daha sonra da yüzünü Face Connect sistemine tanımlaması yeterli olacaktır. Bu tanımlamadan sonra aracın kilidini açmak ve motoru çalıştırmak Face Connect sistemi ile olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Genesis yüz tanıma sistemine sahip GV60 modeli Avrupa pazarında satışa çıkarılmış durumda. 2023 yılı içerisinde teslimatları yapılacak otomobilin, şimdiden ön siparişleri verilebiliyor.

Genesis'e göre araba da bulunan yüz tanıma sistemi, oldukça güvenli bir sisteme sahip. Kapıların arasına denk gelen ve B sütunu olarak da adlandırılan yere bakarak yüz tanıma sistemini kullanabilirsiniz. Bu sistemin eller doluyken veya fiziksel aktivitelerden sonra avantajlı olacağı şirket tarafından ifade ediliyor.

Advertisement