2023 Ford Edge'in Çin Versiyonu

2023 Ford Edge'in Çin Versiyonu

​​​​​​​Modelin ikinci neslinin tanıtımı 2015 yılında gerçekleştirilmişti. Model 2019 yılında hafif bir makyaj operasyonu geçirmişti.

Modelin ikinci neslinin tanıtımı 2015 yılında gerçekleştirilmişti. Model 2019 yılında hafif bir makyaj operasyonu geçirmişti. 2021 yılın da ise iç mekana 21 inçlik dokunmatik bir ekran yerleştirilerek ufak bir teknoloji güncellemesi yapılmıştı. Edge’in 2023 versiyonu Amerika’da satılıyor fakat Çin versiyonunda önemli değişiklikler olduğu görüyoruz.

Modelin ön yüzü tamamen farklı bir şekilde tasarlanmış. Çin’de satışa devam eden Explorer, Equator ve Evos gibi modellerin yanı sıra bu yüz artık Edge’de de kullanılmaya başladı. Yeni şık farlar modelin Çin versiyonuna hoş bir hava katmış görünüyor.

Modelin tavanının tamamen siyah renkle kaplandığını belirtelim. Ayrıca model de 20 inçlik yeni jantlar kullanıldığını da söyleyelim.

Aracın arka tasarımının ise tamamen farklı olduğunu görüyoruz. Ford logosunun altında bulunan Edge yazısı daha büyük olarak tasarlanmış. Ayrıca Çin’de satılacak modelin tam olarak beş metre uzunluğunda olduğunu belirtelim. ABD’de satılan versiyon ise 4.779 milimetre olarak karşımıza çıkmıştı.

Model kullanıcı isteğine bağlı olarak istenirse üç sıra koltuklu şekilde satın alınabilecek. Kaputun altında ise 248 beygir güce sahip 2.0 litrelik turbo şarjlı bir motor bulunduğunu söyleyelim. Ford’un CN-spec Edge’i ne zaman tanıtacağı henüz açıklanmadı. Tahmini olarak Kasım ayında tanıtılabileceğini söyleyebiliriz.