Alex Marquez Sprint Yarışlarının Zorlu Geçeceğini Söyledi

Alex Marquez Sprint Yarışlarının Zorlu Geçeceğini Söyledi

Gresini Ducati ile yeni bir döneme giriş yapan Alex Marquez, sprint yarışlarının fiziksel anlamda zorlu geçeceğini ifade etti.

Gresini Ducati ile yeni bir döneme giriş yapan Alex Marquez, sprint yarışlarının fiziksel anlamda zorlu geçeceğini ifade etti. 2023 yılından geçerli olmak üzere yarış formatına baktığımız zaman ciddi bir değişikliğe gidildiğini ifade edelim.  MotoGP, artık her yarış haftasında Cumartesi günü sprint yarışı düzenleyeceğini ifade etti.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Ana yarışın yarı mesafesinde gerçekleştirilecek olan sprint yarışlarında maksimum anlamda 12 puan verileceğinin altını çizelim. Ana yarışın sıralamasına ise herhangi bir etkisi olmayacağının altını çizelim. Portekiz'de yer alan sezon öncesi testlerinin son gününü sprint yarışı simülasyonları ile geçiren yarış sürücüleri, yeni formatın fiziksel anlamda ne kadar yorucu olacağını da bizlere ilettiler.

Sprint yarışında farklı bir zihniyette olacağını ifade eden Marquez, çok iyi uyum sağladığı Desmosedici ile yarışların daha zevkli geçeceğine de inandığını ifade etti. Marquez, arka lastiğin durumunu görebilmek adına en başından bu yana maksimum seviyede zorlamaya ve temposunu korumaya çalıştığını da ifade etti. Fena hissetmediğini ifade eden sürücü başlangıçta arka lastiği biraz fazla zorladığını ancak yarışın kalanında ne yapacağını görmesi gerektiğinin planın bir parçası olduğunu söyledi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sprint yarışları başından sonuna kadar tüm hızıyla sürecek. Uzun bir yarışta biraz daha fazla adapte olmalı ve sürüş stilinizi değiştirmelisiniz. Sprint yarışında ise sadece gaza basmalısınız şeklinde görüş bildirdi.

Sprint yarışının tadını çıkaracak bir motosiklete sahip olduklarını vurgulayan sürücü, Ducati’nin kısa sürüşlerde hızlı olduğunu vurguladı. Bu nedenle sprint yarışlarının keyifli geçeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.