Formula 1 ve Tottenham İş Birliğine Gitti

Formula 1 ve Tottenham İş Birliğine Gitti

Premier Lig takımları arasında yer alan Tottenham ve Formula 1 yönetimi, 15 yıllık stratejik bir ortaklığa imza attı. Sponsorluk anlaşması imzaladılar.

Premier Lig takımları arasında yer alan Tottenham ve Formula 1 yönetimi, 15 yıllık stratejik bir ortaklığa imza attı. Sponsorluk anlaşması imzaladılar. İmzaladıkları bu anlaşma kapsamında Tottenham takımının stadyumunun alt bölümüne inşa edilecek karting pisti, küresel ölçekte bir futbol takımının stadyumunda inşa edilecek ilk pist olarak karşımıza çıkacak.

2019 senesinde açılan ve inşası yaklaşık olarak 1 milyar sterline seviyesine ulaşan Tottenham Hotspur Stadyumu, bir spor organizasyonunun daha ev sahibi olacak.

Tottenham ve Formula 1 sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulundu ve 15 yıl geçerli olmak üzere stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığı ifade edildi.

Açıklama, güney tribünün altına inşa edilecek bir karting pistinin kullanıma açılacağı ve elektrikli karting yarışlarının burada gerçekleşeceği ifade edildi.

Tottenham Başkanı Daniel Levy yaptığı açıklamada "Bu stadyumu inşa ederken en büyük hedeflerimizden biri dünyanın dört bir yanından insanları çekebilecek etkinlikler yapabilmekti. Spor ve eğlence dünyasının en büyük isimlerini Londra'ya getirmeyi başardık. F1'le yaptığımız bu anlaşmadan dolayı heyecanlıyız." şeklinde görüş bildirdi.

Formula 1 Başkanı Stefano Domenicali bu konu ile ilgili şu şekilde bir açıklamada bulundu: "Karting, dünyanın her yerinden insanın deneyimlemek isteyeceği bir etkinlik. Yeni izleyicilerin ilgisini çekecek ve motor sporları dünyası için bir giriş noktası olacak." ifadelerini kullandı.

Açıklamaya bakılırsa, kulübün 2040 senesine kadar net karbon sıfır hedefine ulaşmak adına Formula 1 organizasyonu ile iş birliği yapmaya devam edeceği de ifade edildi.

62 bin 850 kişi kapasiteye sahip Tottenham Hotspur Stadyumu, konserlerin yanı sıra boks, NFL ve ragbi maçlarına ev sahipliği yaptığını da ifade edelim.

Bu anlaşma ile beraber Tottenham, elektrikli karting yarışlarının da düzenlenmesine ev sahipliği yapacak.