Ailenin Yeni SUV Teması; Toyota Corolla Cross

Ailenin Yeni SUV Teması; Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla, geçtiğimiz aylarda Cross etiketini alarak SUV dünyasına adım attı. Toyota Corolla Cross modelinin tüm ayrıntılarını sizin için araştırdık.

Dünyanın en çok satan araçlarından birisi olan Toyota Corolla, geçtiğimiz aylarda Cross etiketini alarak SUV karoserine adım attı. İlk olarak 2020’de Tayland topraklarında tanıtılan otomobilin Kuzey Amerika versiyonu 2021 yılında çıkış yaptı. Şimdi ise Toyota’nın ana vatanı Japonya'da, Yeni Corolla Cross satın alınabilir durumda lakin bu defa iş biraz karışık!

Toyoto Corolla Cross Öne Çıkan Özellikler

İlk bakışta bile Japon Corolla Cross'un muadillerinden bir hayli farklı olduğunu anlayabiliyoruz. Özellikle ön tarafta far takımlarının ve ızgara tasarımının değişmiş olduğunu görüyoruz. Toyota logosu tahtını Corolla amblemine bırakmış ve arkasında ince sahte bir panjur yer alıyor. 2021 Corolla Cross'un, kardeşlerinden çok daha sportif görünüyor.

Anavatanına özel alaşımlı jantlar profilde en çok dikkat çeken detaylar arasında. Arka tarafta ise LED stop lambalarının grafiklerinde küçük bir değişim yaşanmış. İç mekanda sadece direksiyonun yerinin değiştiğini de hesaba katacak olursak, modelin yaşadığı en büyük değişiklik ön tarafta görünüyor.

Toyoto Corolla Cross Teknik Özellikleri

Yeni Toyota Corolla Cross'u özel kılan diğer bir detay ise hibrit motor ünitesi oluyor. Henüz diğer pazarlarda bulunmayan bu motor ünitesi, elektrikli desteğe sahip 1,8 lt’lik bir benzinli motordan oluşmakta. Otomobil istenildiği zaman 4 tekerden çekiş sistemiyle tercih edilebiliyor.

Toyoto Corolla Cross Fiyat Listesi

2021 Toyoto Corolla Cross anavatanı Japonya’da 1 milyon 999 bin 999 Yen gibi oldukça ucuz bir fiyat rakamıyla satışa sunulacak. Bu fiyat günümüz kuruna göre yaklaşık olarak 18 bin 150 dolar yapıyor. En üst seçeneği ise 29 bin 100 dolara satışa sunulacak.

Advertisement