Yeni Vw T-Cross’un Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu

Yeni Vw T-Cross’un Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu

Volkswagen T-Cross’un Türkiye’ye Geliş Tarihi Belli Oldu. Volkswagen T-Cross sportif anlamda daha hareketli olarak gelen çizgileri ile özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmek için hazırlanıyor.

Fonksiyonel kullanım özellikleri ile oldukça dikkat çeken Yeni Volkswagen T-Cross, tanıtımının üzerinden tam 3 yıl geçmişti. Şimdi ise Yeni T-Cross Türkiye pazarına gelmek için hazırlanıyor.Alman üretici Volkswagen’in kompakt SUV segmentindeki rekabete 2018 Ekim ayında gerçekleşen küresel lansmanla aile katılan Vw T-Cross, aradan geçen 3 yılın ardından nihayet Türkiye yollarında olacak.

Yeni Volkswagen T-Cross 2022’de Türkiye Yollarında Olacak

Bugün kapılarını ardına kadar açan Autoshow 2021 etkinliği kapsamında markanın Türkiye operasyonları üzerinden açıkladığı otomobil, 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulacak. Vw T-Roc modelinden daha kompakt boyutlarla şehir içi kullanıma çok uygun bir model olan Volkswagen T-Cross, sportif anlamda daha hareketli olarak gelen çizgileri ile özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmek için hazırlanıyor.

Model kompakt sınıftaa olmasına rağmen kabin içinde yapılan fonksiyonellik odaklı dokunuşlar ile oldukça fark yaratıyor. Böylece arka koltukları 14 cm’ye kadar ileri kaydırabilerek bagaj hacmi arttırılabilen Yeni Volkswagen T-Cross ayrıca dijital kokpit ve üst sınıf araçlara özgü olan bir çok sürüş asistan sistemi sunarak segmentinde iddialı olmak için geliyor.

Volkswagen T-Cross Boyutları

4107 mm uzunluğa ve 1558 mm yüksekliğe sahip olan 2022 Vw T-Cross, bu boyutlarıyla temelini alındığı Polo’dan 54 mm daha uzun ve 100 mm daha yüksek bir araç. Genişlik olarak ise 54 mm gibi bir artı farka sahip olduğu belirtilen aracın 385 lt’lik bagaj hacmi, C sınıfındaki Golf‘ün de ilerisinde yer alıyor. Arka koltukların tamamen yatırılması ile ortaya 1281 lt’lik devasa bir kullanım boşluğu ortaya çıkıyor.

Volkswagen T-Cross Donanım Özellikleri

Otomobilin kokpit bölümüne geldiğimizde bizleri genel olarak tanıdığımız bir yapı karşılıyor. Direksiyonun hemen arkasında dijital sürücü ekranı ile keyifli bir deneyim sunan 2022 T-Cross’un multimedya ekranı donanım paketlerine göre değişmekle beraber 6,5 ve 8 inç’lik yapı sunuyor. Donanım destekleri konusunda da tanıdık olan bileşenler barındıran model; Beats premium ses sistemi, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz akıllı telefon şarjı, Adaptif Hız Sabitleyici, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön- arka park sensörü, yaya algılama ve çarpışma önleme gibi güvenlik özelliklerini destekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Volkswagen T-Cross Teknik Özellikleri

Sadece önden çekişli altyapı seçeneği ile satışa sunulan 2022 Volkswagen T-Cross’un motor üniteleri, tamamen ihtiyaçları karşılamak için doğmuş. Giriş seviyesinde Polo modelinden tanıdığımız 1,0 lt’lik 3 silindir TSI makine 95 bg ve 115 bg güç değerleri ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Bu motor ünitesinin her iki versiyonunda da 6 ileri manuel şanzıman standart olarak sunan Volkswagen, 115 bg’lik versiyonda ise opsiyon olarak 7 ileri DSG şanzımanı ekleme yapabiliyor. Başlangıcın ardından ilk olarak Golf’te bulunan 150 bg güç üreten 1,5 lt’lik TSI üniteyi de satışta görüyoruz. Dizel motor ünitesine yönelmek isteyenleri ise 1,6 lt’lik TDI bekliyor. Aracın Türkiye odağındaki motor ve donanım seçenekleri önümüzdeki süreçte belli olacak.