58 Milyon Euro Yatırımla Ford Otosan Yerli Şanzıman Geliştirdi

58 Milyon Euro Yatırımla Ford Otosan Yerli Şanzıman Geliştirdi

Ford Otosan, 58.000.000 Euro’luk yatırım ile geliştirdiği yerli şanzımanını Eskişehir’de yer alan üretim tesisinde tanıttı. Ecotorq adlı bu şanzıman ile Ford Otosan, motor, aks ve şanzıman olarak üç aktarma organını da geliştiren otomotiv markaları arasın

Ford Otosan, 58.000.000 Euro’luk yatırım ile geliştirdiği yerli şanzımanını Eskişehir’de yer alan üretim tesisinde tanıttı. Ecotorq adlı bu şanzıman ile Ford Otosan, motor, aks ve şanzıman olarak üç aktarma organını da geliştiren otomotiv markaları arasına girmeyi başardı. Gerçekleşen bu tanıtım törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün katıldı.

Ford Otosan’ın Geliştirdiği Yerli Şanzıman Eskişehir Fabrikasında Tanıtıldı

Ford Otosan, Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanını Eskişehir üretim tesisinde gerçekleşen tören eşliğinde tanıtıldı.

2018 yılında çalışmalarına başlanan ilk ve tek yerli şanzıman yatırımıyla birlikte Ford Otosan, şanzıman, aks ve motor kombinini geliştiren ve üreten kamyon üreticilerinden birisi oldu.

Ford Otosan’ın Yerlilik Oranı Yüzde 90’a Çıktı

Şirket tarafından gündeneme gelen bu bültende 58 milyon Euro’luk yatırım ve TÜBİTAK'ın 13.500.000 TL’lik AR-GE teşviki ile ford otosan mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirildi. İlk ve tek yerli Ecotorq adlı bu şanzıman ile Ford Otosan’ın ağır ticari markası olan Ford Trucks’ın Eskişehir’de ürettiği ağır ticari modellerindeki yerlilik oranının % 90’lara kadar ulaşacağı kaydedildi.

Geliştirilen Yerli Şanzıman Hakkında Öne Çıkanlar

Yerli ve milli olarak geliştirilen şanzıman ile ilgili Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün konışmasında şu sözlere yer verdi;

İlk kez 2003 yılında Eskişehir Fabrikamızda başladığımız, ağır ticari araçlarımızın kalbi Ecotorq Motor üretimimiz büyüyerek devam ediyor. Ağır ticari araç üretiminde önemli unsurlardan biri olan arka aks ise mühendislerimiz tarafından geliştirilerek 2015 yılından beri üretiliyor. Bugün şirketimiz, ilk ve tek yerli Ecotorq şanzıman ile bir yeniliğe daha imza atıyor.” ifadelerine değindi.

Advertisement