2024 Mazda CX-90 İçin Teaser Paylaşıldı

2024 Mazda CX-90 İçin Teaser Paylaşıldı

​​​​​​​CX-90 ile ilgili paylaştığı en son teaser ile Mazda, E Skyactiv PHEV adı verilen bir şarj edilebilir hibrit aktarma organına sahip aracı karşımıza çıkarıyor. Markanın ulusal olarak mevcut ilk elektrikli aracı unvanına CX-90 sahip olacak.

CX-90 ile ilgili paylaştığı en son teaser ile Mazda, E Skyactiv PHEV adı verilen bir şarj edilebilir hibrit aktarma organına sahip aracı karşımıza çıkarıyor. Markanın ulusal olarak mevcut ilk elektrikli araçı unvanına CX-90 sahip olacak. 2023 yılının Ocak ayında modelin tam tanıtımının yapılacağını ifade edelim.

Araç ile ilgili daha önce paylaşılan bir teaser da, araçta sıralı altılı bir rozet yer alıyordu. 2024 CX-90'ın ülke çapında bir şarj edilebilir hibrit elektrikli araç olarak satışa çıkacağı Mazda'nın yaptığı ilk duyuru da ifade edilmişti. Modelin sadece bir şarj edilebilir hibrit olarak sunulacağı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı Mazda tarafından yapılmadı.

Mazda, CX-60'ta gördüğümüz şarj edilebilir hibrit 2.5 litrelik dört silindirli motoru da CX-90 ile karşımıza çıkarabilir. Toplamda 327 beygir güce sahip olan ve 500 Nm tork üreten bu motor, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını 5,8 saniyede yapabiliyor. Aracın azami hızı 200 kilometre olarak kayıtlara geçiyor. Bünyesinde yer alan 17.8 kWh'lık batarya ile WLTP döngüsünde 63 kilometre menzile ulaşmasına olanak sağlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CX-60'ın bazı pazarlarda 48 volt hafif hibrit sistemli 3.3 litrelik sıralı altılı olarak da satıldığını hatırlatmakta fayda var.