2023 Volkswagen T-Cross Tanıtıldı!

2023 Volkswagen T-Cross Tanıtıldı!

T-Cross modeli Volkswagen ailesinin gizli kahramanları arasında yer alıyor. Bu model dikkat çekmiyor gibi gelse de 4 yılda tam 1.2 milyon adet satış rakamı ile bizlerin karşısına çıkıyor.

T-Cross modeli Volkswagen ailesinin gizli kahramanları arasında yer alıyor. Bu model dikkat çekmiyor gibi gelse de 4 yılda tam 1.2 milyon adet satış rakamı ile bizlerin karşısına çıkıyor. Bu sebeple de Polo modelinin SUV kardeşi, önemli makyaj operasyonu ile karşımıza çıkıyor.

Style ve R-Line versiyonları ile karşımıza çıkan modelde matrix LED far takımları yer alıyor. Giriş seçeneği olan Life modelinde standart LED far takımlarının yer aldığının da altını çizelim. Volkswagen markasının bir parçası haline gelen ışık barı da ön bölümde yer alıyor. Aracın arka bölümünde "X" motifleri ile süslenmiş stoplar karşımıza çıkıyor.

Alman otomotiv devinin T-Cross modelinin boyutunda da değişimler olduğunun altını çizelim. Aracın tamponlarının yenilenmesi, 27 mm uzamasını sağlamış diyebiliriz. Bununla beraber 4135 mm uzunluğa sahip olan bu model, 2563 mm'lik aks mesafesi ile bizleri karşılıyor.

Donanım seviyesine bakınca boyutları değişebilen dijital gösterge panelini görüyoruz. Bu özellik araç üzerinde standart olarak bizleri karşılıyor. Bilgi eğlence sistemi de yine donanım seviyesine göre 8 inç ya da 9.2 inç boyutlara sahip olabilecek. Volkswagen sistemin en son donanım ve yazılımı kullandığını ifade ediyor.

Volkswagen markasının altını çizdiği bir özellikle ise modelin malzeme kalitesi diyebiliriz.  Wolfsburg'daki mühendisler ve tasarım ekibi, T-Cross modelinin her donanımında yumuşak plastik bulunan bölgelerin sayısında bir yükselmeye gitmiş diyebiliriz. Yüksek donanım paketlerinde ise dikiş detayları araç üzerinde dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modelin motor seçeneklerine baktığımız zaman bir değişim yaşanmadığını görüyoruz. Ülkemizde 1.0 litrelik TSI motor ve 110 bg güç üretebilen versiyon ile bizleri karşılıyor. Volkswagen T-Cross, bu motoru kullanmaya devam edecek. Model yine manuel ve otomatik şanzıman seçeneği ile karşımıza çıkacak.

2024 yılının ilk çeyreğinde bu modelin teslimatlarına başlanacak. Ülkemize de bu tarih aralığında girmesi bekleniyor.

Advertisement