2022 Volkswagen Amarok'un Geliş Tarihi Belli Oldu

2022 Volkswagen Amarok'un Geliş Tarihi Belli Oldu

Volkswagen Amarok Temmuz ayında geliyor.

Volkswagen Amarok Temmuz ayında geliyor.

Volkswagen Ticari Araçlar, ikinci nesil Amarok'u 2020’nin Mat ayında tanıtmıştı. Bu tarihten itibaren iki yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz resmi olarak görmemiz mümkün olmamıştı. Artık Amarok’u göreceğimiz tarih netleşti 7 Temmuz da görebileceğiz. Bu tarihte göreceğimiz yeni Amarok, Ford 2022 Ranger'ın güncellenmiş T6 platformunu kullanarak geliştirildiğini belirtelim.

Ford, yenilenen Amarok'u Güney Afrika'daki bir fabrikada bir araya getirerek üretimini burada gerçekleştirecek. Uzunca bir teaser serüveni olan Amarok'un artık bilmediğimiz bir özelliği kalmamış gibi duruyor. Amarok, arkadan çekişli, yarı zamanlı 4x4 ve tam zamanlı 4x4 konfigürasyonlarında, benzinli ünite de dahil olmak üzere 2.0 litrelik dört silindirli motor çeşitleriyle satışa çıkacağını söyleyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Volkswagen Amarok'un en üst düzey güç aktarma organı ise 3.0 litrelik bir V6 TDI olacağını belirtelim. Böylelikle kurulumun, 250 beygir gücü ve 600 Nm tork üretebilmesi amaçlanmış. Standart model 17 inçlik jantlar ile karşımıza çıkarken, daha lüks olan modeller ise 21 inçlik bir set ile kullanıcılarına imkan sağlıyor. Son olarak Amarok’un yıl sonuna doğru satışa çıkacağını söyleyelim.

Advertisement