2022 Mitsubishi Airtrek Gün Yüzüne Çıkıyor

2022 Mitsubishi Airtrek Gün Yüzüne Çıkıyor

Mitsubishi, Nisan ayında düzenlenen Auto Shanghai'da Airtrek'i konsept halinde teaser'larını yayınlamıştı, şimdi ise karşımızda onun üretim versiyonu var ve kendisi Auto Guangzhou'da sergiliyor. Bu arada aynı takma adla Japonya'da birçok araç banttan inmi

Mitsubishi, Nisan ayında düzenlenen Auto Shanghai'da Airtrek'i konsept halinde teaser'larını yayınlamıştı, şimdi ise karşımızda onun üretim versiyonu var ve kendisi Auto Guangzhou'da sergiliyor. Bu arada aynı takma adla Japonya'da birçok araç banttan inmiş durumda. Öyle görünüyor ki, kendisi bu sefer Çin menşeili GAC Mitsubishi Motors ortak girişimi tarafından oluşturulan yeni bir EV olarak karşımıza çıkacak.


2022 Airtrek'in, düzen açısından baktığımız zaman en son Mitsubishi ürünleri ile uyumlu olduğunu görmek mümkün. Sahip olduğu farları, üç gri çubuk boyunca altıgen girintilere sahip şık bir ızgara olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğrafa daha detaylı baktığımız zaman, logonun hemen altında bir ön kamera olduğunu, ayrıca tamponun altına yerleştirilmiş büyük bir radar sensörü olduğu da belli diyebiliriz.


Ev Rozeti Araç Üzerinde Yer Alıyor


2022 Mitsubishi Airtrek, ön kapılarda oldukça büyük bir "EV" rozeti taşıyor. Tekerleğin etrafındaki plastik gövde kaplaması, çapraz geçiş özelliklerini sert bir şekilde vurgulamayı başarıyor. Bu arada fotoğraflardan da anlıyoruz ki, tavanda tatlı bir sunroof yer alacak.


Aracın arka tarafa geldiğimiz zaman aracın hareket eden arka lambaları, bize adeta Skoda Karoq modelini anımsatıyor. Az önce bahsettiğimiz "EV" logosu, bu sefer Çince olarak belirtilmiş, kendisine marka ve modelin birleştiği bagaj kapağında bulunuyor.


Araç sıfır emisyonlu bu crossover'ın 4.6 metre uzunluğunda, 1.9 metre genişliğinde ve 1.7 metre yüksekliğinde olduğunu, ayrıca dingil mesafesinin 2.8 metre olduğunu aktaralım.Airtrek, 1.900 kilogram ağırlığında kendisini gösteriyorken, yerel CLTC döngüsünde yaklaşık 520 kilometre menzil sunan 69,9 kWh pil paketine de sahip. Bu arada yerel basının, aracın elektrik motorunun 181 beygir gücüne sahip olduğunu ve bunun fena olmadığı konusunun altını çiziyor. 2022 Mitsubishi Airtrek'in 2022'de Çin Halk Cumhuriyeti'nde satışa sunulacak.