2021 Opel Astra Dinamik Tasarımı İle Tanıtıldı!

2021 Opel Astra Dinamik Tasarımı İle Tanıtıldı!

Opel'in popüler hatchback modellerinden biri olan ve altıncı jenerasyonu ile birlikte Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Skoda Octavia gibi araçlarla mücadele etmek için bir kez daha Rüsselsheim fabrikası aracın üretim yeri olacak.

C segmentinin daimi üyelerinden olan Opel Astra, merakla beklenen yeni neslini kullanıcıları ile paylaştı. Tamamen yeni bir tasarıma kavuşan Astra, PSA altyapısını kullanacak.

Opel'in popüler Hatchback modellerinden biri olan ve altıncı jenerasyonu ile birlikte Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Skoda Octavia gibi araçlarla mücadele etmek için bir kez daha Rüsselsheim fabrikası aracın üretim yeri olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modelin önemli rakipleri arasında yer alan ve Astra gibi EMP2 platformunun yer verildiği yeni Peugeot 308 ile mekanik ve elektronik parçalar aynı olsa da Opel ve Peugeot tasarımcıları iki C hatchback modelini görsel anlamda birbirinden ayırma konusunda oldukça başarılı diyebiliriz.

2021 Opel Astra, yerini aldığı araca kıyasla 4 mm daha uzun ve ölçüsünü 4.374 mm'ye çıkarmış durumda. Her ne kadar genel boyut aynı kalmış gibi olsa da aks mesafesindeki 13 mm'lik artış sayesinde Astra artık ön ve arka tekerlekleri arasında 2.675 mm sunuyor. Genişlik ise eskiye oranla ciddi şekilde artırılmış olarak karşımıza çıkıyor.

Alman otomotiv devi yeni oranlar sayesinde aracın "coupe tarzı" çizgilere kavuştuğunu vurgulasa da bu biraz abartılı bir tabir diyebiliriz. Elbette yeni nesilde de bir Astra GTC görmek güzel olurdu ancak üç kapılı seçeneklerin teker teker döküldüğü şu dönemde böyle bir beklenti yersiz de oldukça yersiz olmuş. Aracın artan boyutları ve ayarlanabilir bagaj paneli yükleme hacmini de artırarak 422 litreye ulaştırmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dışa Tasarımı Mokka Modelini Andırıyor

Aracın dış tasarımı yeni Mokka'ya benziyor ve Opel Astra L, selefi Astra K'ya göre iç mekanda da ciddi farklar var .Büyük ölçüde tüm rakipleri gibi dijitalleşen Astra, bazı fonksiyonlar için eklenen fiziksel butonlar haricinde fonksiyonlarına 10" boyutlu multimedya ekranından yönetebiliyor. Onunla birlikte ise üç kollu yeni direksiyon simidi arkasına yerleştirilen, yine 10" boyutlu dijital gösterge paneline de yer verildiğini belirtelim.

Opel Astra L modelinde bolca teknolojik donanıma yer verildiğini belirtelim. Markanın amiral gemisi Insignia'da sunulan matrix LED farlar ile donatılan Astra'da far başına kullanılan diyot sayısı yalnızca 84. Dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, trafik işareti algılama sistemi, otomatik acil durum sistemi, 360 derece kamera ve head-up display gibi donanımlar Astra L modeli içerisine sunulmuş teknolojik detaylar arasında yer alıyor.

Sonbahar Aylarında Siparişler Alınacak

Opel, sipariş alımlarını sonbahar aylarında açacak ve ilk teslimatlar 2022'nin ilk aylarında başlayacak. İleri aşamada aileye station wagon kasa da eklenecek. Her iki gövde tipinin de Münih'te düzenlenecek IAA kapsamında sergilenmesi bekliyorduk ancak Opel yetkilileri daha önce etkinliğe katılmayacağını duyurmuştu.

Opel, Astra'nın içten yanmalı motora sahip son nesil olacağını da vurguluyor. Bilindiği üzere Alman üretici, 2028'de Avrupa'da tamamen EV'lerden oluşan bir ürün gamı da oluşturacak.