2021 Hyundai Bayon 1.0 T-GDI Üretimi Başladı!

2021 Hyundai Bayon 1.0 T-GDI Üretimi Başladı!

A ve B segmentlerindeki i10 ve i20 modellerinin üretimini sağlayan Güney Koreli üretici SUV segmentlerindeki yaşanan büyümeler sayesinde bu kategorideki araçların sayısını arttıracak.

Son senelerde attığı büyük adımlarla adından sıkça söz ettiren Hyundai, 1.4'ün ardından şimdi de turbo beslemeli motorlu araç üretecek. Türkiye'de A ve B segmentlerindeki i10 ve i20 modellerinin üretimini sağlayan Güney Koreli üretici SUV segmentlerindeki yaşanan büyümeler sayesinde bu kategorideki araçların sayısını arttıracak.

Ülke ve bölgelere özel üretim yapan marka, Türkiye'de üretilen fabrikadan 3. model için Bayon modelini seçmişti. 2021 yılı yaz aylarında yapılan lansmanda, Hyundai'nin en çok satması muhtemel olan 1.4 litre hacimli motora sahip paketini incelediğimiz araç şuan turbo besleme ile piyasadaki yerini alacak.

Araçta Turbo Beslemeli Motor Yer Alıyor

Lansman sürüşünde, gördüğümüz aracın 1 litre hacimli, 3 silindirli, turbo beslemeli motor ile seçilmesini çok daha mantıklı bulmuştuk. Bizde bu incelemede daha önce yapmış olduğumuz tahminlerimizin tutup tutmadığına bakacağız.

Araç boyutuyla şehir içi trafikte park yeri bulma sorununda oldukça avantajlı olacak. Bayon'un iç tasarımında, arka koltuklarındaki sunmuş olduğu hacim dikkat çekici. Yine geniş bagaj bölümü sunan araç dikkat çeken bir başka detay olmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bayon 1.0 T-GDI atmosferik emişli modellere göre daha yüksek performans sunuyor. Bose ses sistemi opsiyonu da sadece bu paket içerisinde gelmekte. Lansmanda tanıtılan 100 beygir gücündeki araç, bagaj bölümü için daha donanımlı bir otomobil olarak çıkacak.