2021 Araç Muayene Ücreti

2021 Araç Muayene Ücreti

Araç muayene ücretleri her yıl güncellenmektedir. Bu kapsamda araç muayene ücreti 2021 yılı için 372,88 TL olarak belirlenmiştir. Ancak bu fiyat araç niteliğine göre değişiklik gösterir.

TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç muayene ücretleri her yıl belirlenir ve kamuoyu ile paylaşılır. Araç muayene istasyonları günümüzde her ilde olduğu gibi birçok ilçede de bulunmaktadır. Zorunlu araç muayenesi yaptırmak isteyen kişiler TÜVTÜRK web sitesi üzerinden uygun gün ve saatte randevu alarak araçlarını muayeneye götürebilir.

Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereği tüm araçlar tarafından yaptırılması gereken bir işlemdir araç muayeneleri. Ticari araçlar için 1 yıl olan araç muayeneleri diğer araçlar için 2 yıldır. Araç muayenesi yaptırıldığı zaman araç ruhsatına görevliler tarafından bir barkod yapıştırılır. Bu barkod aracın muayenesinin son gününün belirtir. Söz konusu tarih aşılırsa araç muayeneye girme hakkını kaybetmez ancak cezai işlem uygulanır. Trafik denetimlerinde ise araç muayene tarihinin geçtiği tespit edilirse cezai işlem uygulanır. Araç muayenesini yaptırmak zorunludur. Ancak zorunlu olmasının yanında aracın güvenli bir şekilde kullanılması için de bir güvencedir. Araç muayenesinden sorunsuz bir şekilde geçen aracınıza kasko da yaptırmanız gerekmektedir. Bu tedbirler güvenliğiniz için önemlidir.

Her yıl güncellenen araç muayene ücretleri araç tipine göre de farklılık göstermektedir. Bu bağlamda araç muayene ücretleri 2021 yılı için 372,88 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat TÜVTÜRK tarafından belirlenmektedir.

Peki araç muayene nasıl yaptırılır? Araç muayenesi her araca ayrı ayrı yaptırılır. Muayene sonucunda araca kusurlu, hafif kusurlu ya da kusursuz raporu verilmektedir. Araca hafif kusurlu raporu verilmesi halinde araç muayeneden geçmiş ayılır. Ancak kusurlu raporu verilirse aracın tüm kusurları giderilmelidir. Tüm kusurlar giderildikten sonra aracınız tekrar muayeneye alınır.

Araç muayene ücretleri aracın niteliğine göre değişiklik gösterir. Bu bağlamda araç niteliğine göre muayene ücretleri aşağıda verilmiştir.

2021 Muayene Ücretleri

otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL

Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL

Traktörve motosikletler için 189,98 TL