2020 Eylül Ayının Hatchback Modeli: Renault Clio HB

2020 Eylül Ayının Hatchback Modeli: Renault Clio HB

Hem global anlamda hem de ülkemizde en çok satan modellerden olan Renault Clio Hatchback modeli B segmentinin önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

Hem global anlamda hem de ülkemizde en çok satan modellerden olan Renault Clio Hatchback modeli B segmentinin önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

Yeni Renault Clio modeli zamanla birçok değişime uğramış ve sonrasında mekanik, tasarımsal ve teknolojik yenilikleri de bizlere sunmuştu. İlk olarak Talismanmodelinde gördüğümüz, daha sonra test ettiğimiz Renault Megane IV Hatchback modelinde de karşımıza çıkan C şekilli gündüz farları; küçük kardeş Renault Clio modelinde da kendisine yer bulmayı başarmış durumda. Gündüz farlarına PureVision tamamen LED ön farlar eşlik ediyor. Ayrıca araç üzerinde konumlandırılan büyük logo akımını başlatan Renault Clio, bu detayı taşımayı sürdürürken, ızgara ve ön tamponda yeniliğe gitmeyi araç ihmal etmemiş.

Aracın iç mekan dizaynında üst segment araçlarda kullanılan kaliteli malzemeleri kullanmaya başladığını belirtelim. Renault Clio, krom detaylar ile daha da olgun bir görünüme bürünmüş. Aracın kabini, makyaj öncesi hâlinden pek de farklı değil aslında. Bu sebepten dolayı R-Link sisteminin yıldızı olduğu orta konsol, kontroller ve iç düzeni tanımaya çalışıyoruz.

Renault Clio Güvenlik Konusunda da Oldukça Fiyakalı

Clio modelinde güvenlik ve sürüşe yardımcı sistemleri ayrıca konfor ekipmanları da dikkat çekiyor. Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS), Elektronik Denge Programı (ESC), Acil Fren Destek Sistemi (AFU), Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HillHolder), sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları standart olarak araç üzerinde sunuluyor.

arka park sensörü, Full Led Farlar, sis lambaları, elektronik klima,elektrikli katlanan dış dikiz aynaları, R-Link, Akıllı Park Sistemi, Geri Görüş Kamerası opsiyonlar arasındaki donanımlardan bazıları.

Renault Clio Motor Seçenekleri

Yenilenen Clio, Hatchback ve Sport Tourer kasası ile satılacak. Joy, Icon ve GT Line olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile sunulacak 2020 Clio HB, motor seçenekleri konusunda da kademeyi arttırmış. Üçü benzinli, üçü dizel olmak üzere 6 farklı motor opsiyonu sunan Clio modelinin giriş modelinde 1.2 litrelik, 16 valfli ve 75 bg gücünde benzinli motoruna yer verildiğini de belirtelim. 1.2 litrelik benzinli motor, turbo desteği gördüğünde 120 bg'e çıkarken hem manuel, hem de EDC otomatik vites opsiyonu ile sunuluyor. Dizel opsiyonlarına geldiğimiz zaman ise 1.5 dCi ünitenin 75 bg ve 90 bg seçeneklerini görüyoruz. Benzinli motorda olduğu gibi daha güçsüz seçenek sadece manuel şanzıman ile satılırken güçlü motor, otomatik vites ile de eşlenebiliyor.

Advertisement