Yeni Tanıtılan Ford Ranger PHEV Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Yeni Tanıtılan Ford Ranger PHEV Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Ford, yeni şarj edilebilir hibrit modelini tanıttı.

Üretimi bu yılın son aylarına yakın bir zamanda başlayacak ve 2024 yılının başlarında müşterilere sunulacak. Ancak bu aracın ilk olarak Avrupa pazarında satışa sunulacak ve sonrasında Türkiye'de de satışa sunulması düşünülüyor.

Ford, yeni elektrikli modelinde 2.3 litrelik bir içten yanmalı motorla donatılmış 4 silindirli bir versiyon sunacak. Bu model, bölge genelinde en çok satan araç modelidir.

Ford, teknik verilerini pek açıklamama taraftarı olsa da şu anda hala yollarda olan Ranger modelinin, amerika’da bulunan en yüksek torka sahip versiyonu 3.0 litrelik V6 dizel motorla donatılmıştır ve bu motor 600 Nm tork üretebilmektedir. Yeni Ranger PHEV modeli, Amerika'daki araçtan daha yüksek tork rakamları sunarak pazara çıkacak.

Ranger'ın tamamen elektrikli versiyonunun 45 km'ye kadar yol kat edebileceği belirtiliyor. Bu model yaklaşık olarak 3.5 ton çekme kapasitesine sahip bir araçtır. Ford'un tasarladığı yeni Pro Power Onboard sistemi bu modelde ilk kez kullanılacak ve bu aracı satın alan müşteriler, bu sistemle ilk kez deneyim yaşayacak.

Advertisement