Yeni Rolls-Royce Ghost Black Badge Tanıtıldı

Yeni Rolls-Royce Ghost Black Badge Tanıtıldı

Rolls-Royce Ghost biraz performans, bolca lüks ve yüksek miktarda karizma içeriyor.

Şıklığın yeni tasarımı Rolls-Royce Ghost biraz performans, bolca lüks ve yüksek miktarda karizma içeriyor.

2016’da merhaba dediğimiz Black Badge adı, yıllar içinde Rolls-Royce'un ikonlarından biri haline dönüştü. Önce Wraith aracı üzerinde tanıtılan bu özel model, en son Cullinan ile beraber SUV otomobillere bile segment atlatabileceğini göstermişti. Rolls-Royce’un en önemli özel seçeneklerinden biri haline gelen Black Badge, toplam satışların % 27'sini alarak 5 senede muazzam bir başarı kazandı.

İşte tam da bu nedenle İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, yeni Black Badge modelini tanıtmakta biraz da aceleci davrandı. Daha geçtiğimiz 2020 yılında tanıtılan yeni Ghost'u Black Badge ismiyle tanıştıran üretici, formülünü bozmamış.

Rolls-Royce Ghost Black Badge Hakkında Öne Çıkanlar

Ghost Black Badge logosunun beraberinde getirdiği ilk yeni performans değişimi olacak. Black Badge logolu Ghost 6,8 lt’lik V12 motor ünitesini kullanıyor olsa da bu ünite artık 600 beygir güç üretmekte. Aynı şekilde motorun torku da 900 Nm'ye kadar arttırılmış. Black Badge araçlarına özel ZF 8 vitesli otomatik şanzıman ise bu yeni beygir gücünü tekerlere aktarıyor.

Bu özel versiyon oldukça her ne kadar spesifik olsa da sportif bir hava sunuyor.

Henüz sadece görsellerden inceleyebildiğimiz Yeni Ghost Black Badge, daha önce hiç görmediğimiz kadar yakışıklı ve karizmatik duruyor. 21 inç’lik yeni alaşımlı jantları otomobilin yeni agresif görünümünü destekler nitelikte. Standart olan Ghost modelden alınan ışıklı ızgara tasarımı ise bu karanlık duruşa kontrast katmakta. Karanlık duruştan bahsetmişken, gövde panellerinin tamamının tam 45 kg’lık boya ile boyandığını söylemeden geçmeyelim. Hatta Rolls-Royce yetkililerine göre bu sektörün en karanlık rengi.

Ancak kullanıcılar, Ghost Black Badge modelini tam 44 bin ayrı renk tonuyla tercih edilebilecek. Hatta otomobilinizi çift renkli olarak tasarlayabilmeniz de mümkün. Rolls-Royce bunu tamamen kullanıcılarının tercihine bırakmış durumda.

İç mekandaki en dikkat çekici detay ise yine ışıklarla donatılmış tavan tasarımı. "Shooting Star" ismi verilen bu tasarım iç mekanda Yeni Black Badge logolarına eşlik etmekte. Tabii ki döşemelerin tasarımı da tamamen kullanıcıların tercihine göre hazırlanabiliyor.

Şuandan itibaren sipariş verebileceğiniz 2022 Ghost Black Badge, 332 bin 500 dolara satışta olacak

Advertisement