Yeni Honda Civic Type R Hayal Edildi

Yeni Honda Civic Type R Hayal Edildi

Honda Type R modelini 2022 yılında tanıtacak. Biz de 2022 yılını merakla bekliyoruz. Yeni nesil Type R modeli

Honda mühendisleri geçtiğimiz hafta yeni nesil Civic ailesinin bir diğer üyesi olan 2021 Civic Hatchback modelinin tanıtımını yapmıştı. 1997 yılından bu yana yollarda olan Type R versiyonlarının temelini oluşturan Civic HB yüzünü gösterinde dijital tasarımcılar da hemen kolları sıvadı. KDesign AG, hiç vakit kaybetmeden yeni nesil Honda Civic Type R modelini tasarladı.

KDesign AG biraz tembellik etmiş zira kapak fotoğrafında göreceğiniz üzere ön tampon, güncel nesil makyajlı Type R'dan hiç değiştirilmeden taşınmış. Kırmızı Honda logosu ile Type R yazısını yeni Civic HB modeline benzer ince ızgaraya iliştiren dijital sanatçı, arka kısımda da üç egzoz çıkışı, devasa spoyler ve difüzör detaylarını güncel Type R modelinden izler taşıyor.

2022 Yılında Tanıtılması Bekleniyor

2022 yılında Civic Hybrid ile birlikte tanıtılacak olan yeni Type R hakkında şimdilik çok fazla bilgi yok olmasa da her zaman olduğu gibi sadece Manuel vites kutusuyla satılacak yeni Type R, geleneği bozmayacak ve FWD (önden çekişli) olarak karşımıza çıkacak. Turbo destekli K20C1 motor ile yola devam etmesi beklenen yeni Type R, 2.0 litrelik üniteden şu anda alınan 320 bg güç ile dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honda biraz daha farklı bir formülle karşımıza çıkacak gibi görünüyor. KDesign AG'ye emeklerinden dolayı teşekkür etmeyi unutmayalım. Yeni jenerasyon daha dingin bir dizayn felsefesi izleyen Japon üretici, Type R'ı da biraz daha sakin bir kimliğe bürüyecektir.

Advertisement