Yeni Audi Q6 Objektiflere Poz Verdi

Yeni Audi Q6 Objektiflere Poz Verdi

Audi'nin SUV modellerini kavramak her ne kadar komplike olsa da bir yerde kendisini anlattırmayı başarıyor. Bu seri son dönemlerde büyük bir sıçrama gerçekleştirdi ve öyle görünüyor ki artık elektrikli otomobiller ile büyümeye devam edecek. Çin, MEB platf

Alman üretici Audi'nin SUV modellerini kavramak her ne kadar komplike olsa da bir yerde kendisini anlattırmayı başarıyor. Bu seri son dönemlerde büyük bir sıçrama gerçekleştirdi ve öyle görünüyor ki artık elektrikli otomobiller ile büyümeye devam edecek. Çin, MEB platformu üzerine inşa edilen Volkswagen ID.6 meraklısı olarak bir Audi Q5 E-Tron satın alırken, dünyanın geri kalanı yeni jenerasyon, sadece EV'ye özel Porsche Macan model ile ikiz Yeni Q6 E-Tron'a sahip olacak.

Audi ve Porsche markaları tarafından geliştirilen KKD platformu üzerine inşa edilen ilk otomobillerden birisi olan 2021 Audi Q6 E-Tron, 2022 yılında piyasaya sürülmeden önce test edilirken casus kameralara takıldı. Ingolstadt şehrinde üretilecek olmasından dolayı, özel olan elektrikli SUV burada son arka stop lambaları eksik olsa da tam üretim gövdesi ile objektiflere selam veriyor. Ayrıca, geçici kümeler üretime hazır bir görüntü sağlarken kamuflaj bagaj kapağının tüm genişliği boyunca uzanan LED ışık çubuğunu saklamış.

Yeni Audi Q6 Hakkında Öne Çıkanlar

Teknik olarak baktığımızda Audi ailesinin elektrikli SUV portföyündeki en büyük E-Tron'un altına konumlandırılacak olsa da, Yeni Audi Q6 E-Tron, EV platformu sayesinde iç tarafta daha geniş olabilir. Bununla alakalı bir hatırlatma yapalım, bu da 2018 yılında piyasaya çıkan E-Tron, orijinal olarak Q7, Bentayga, Urus ve Touareg gibi içten yanmalı motorlu modeller için tasarlanan MLB Evo platformunun elektrik uyarlaması üzerine inşa edildiği gibi olacaktır.

Aks mesafesinin otomobilin toplam uzunluğuna göre, 2022 Audi Q6 E-Tron'un iç tarafında oldukça geniş olacağını düşünüyoruz. Küçük çıkıntılar, özellikle ön tarafı, diğer özel EV' modellerde olduğu gibi akslar arasındaki mesafenin en üst düzeye çıkarıldığını göstermekte.

Her ne kadar prototip tamamen kamuflaja bürünmüş olsa da 2022 Q6 E-Tron'un tasarım açısından farklı bir hamle yapacağını tahmin etmiyoruz. SUV modelinin görünümü hakkında tam anlamıyla bir yorum yapmak için kamuflajın tamamen çıkmasını bekleyecez.

Bir KKD ürünü olmak demek, Audi Q6 E-Tron modelinin MEB tabanlı elektrikli SUV'den daha sofistike olacağı anlamına gelmektedir. Resmi açıklamalar geldiğinde be kadarının yaklaşmakta olan EV tarafından benimseneceğine şahit olacağız. Ancak yine de KKD modellerinin 450 km’de fazla menzile ve 350 kW şarj desteğine sahip olacağını da söylemeden geçmeyelim.

Bir başka KKD tabanlı Audi modeli ise, geleneksel olarak çalışan A6 Sedan'ı tamamlamak üzere elektrikli bir SB olarak gelecek yıllarda piyasaya sürülmesi beklenen Yeni A6 E-Tron olacak. dizel ve gaz yakıt hücreli bu modelin, EV modelinin Audi'nin karmaşık serisinde etkin bir şekilde yerini alacağı 10 yılın sonuna kadar satılması yeni bir jenerasyon görene kadar kalacağı konuşulmakta

Advertisement