Volvo'dan Elektrikli Otomobil Hamlesi Geldi

Volvo'dan Elektrikli Otomobil Hamlesi Geldi

Volvo, önümüzdeki yıllarda İsveç'teki Torslanda fabrikasına yaklaşık 1,1 milyar dolar yatırım yapacak. Bu yatırım gelecek adına önemli izler taşıyor.

Volvo, önümüzdeki dönemlerde İsveç'teki Torslanda fabrikasına yaklaşık 1,1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Otomobil markalarının üzerine kabus gibi çöken küresel çip krizi etkisini artırmayı sürdürürken araç satışları da bu olaydan ciddi biçimde etkileniyordu.

İsveç merkezli otomobil devi Volvo'nun, aylardır düşen satış trendi aralıkta da olsa satışlar yüzde 18 azalmıştı.

Sektörde yaşanan bu düşüşe rağmen, özellikle elektrikli araç pazarına yatırım yapmaya devam eden otomobil devi önümüzdeki yıllarda İsveç'teki Torslanda fabrikasına yaklaşık 1,1 milyar dolar yatırım yapacağını kamuoyu ile paylaştı.

Söz konusu yatırımla beraber, tesisin yeni nesil elektrikli Volvo modellerinin üretimi için hazırlık da yapılıyor.

Daha Gelişmiş Volvo’lar Sizi Bekliyor

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, "Bu yatırımlarla, tamamen elektrikli geleceğimize doğru önemli bir adım atıyoruz ve daha gelişmiş Volvo modellerine hazırlanıyoruz. Torslanda en büyük fabrikamız ve 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üreticisi olma yolunda önemli bir rol oynayacak." ifadelerini kullandı.

1964'te açılan Torslanda fabrikası, yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip. Yeni yatırım kapsamında yapılacak güncellemelerin ne zaman tamamlanacağı ise şimdilik bilinmiyor.