Volkswagen’e Pahalıya Patlayan Vida!

Volkswagen’e Pahalıya Patlayan Vida!

Volkswagen kompakt sedan modeli olan Jetta modelinin tek bir vidası sebebi ile araçlarını yeniden toplatma kararı aldı. Amerika'da gerçekleşen bu geri çağırmanın sebebi civatalar.

Global otomotiv markalarından olan Volkswagen, kompakt sedan modeli olan Jetta modelinin CZTAmotor kodlu versiyonlarını geri çağırma kararı aldı. Amerika'da olan bu geri çağırmanın nedeni ise yakıt rayı üzerinde bulunan civatalar.

Amerika Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği Geri Çağırdı

Amerika Ulusal Otoyol Trafiği Güvenliği (NHTSA) 18 Haziran 2015 ve 9 Aralık 2017 yılları arasında üretilen CZTA kodlu Volkswagen Jetta otomobillerin yakıt rayı üzerinde yer alan civataları yüzünden geri çağrılması gerektiğini bizlere aktardı.

Toplam 218 bin 192 adet aracı etkileyen bu durum, motor yakıt rayları üzerinde yer alan civataların tam sıkılmadığından dolayı yakıt sızdırma riskine bağlı olarak sorun teşkil edebilir.

Araç Kullanıcıları Tarafından Şikayet Edildi

Araç kullanıcılarının yakıt kokusu alması ve motorda bazı yakıt kaçaklarını görmesi ihtimali de mevcut. AutoNews web sitesinde yer alan bir açıklamada bir sözcü bu sorunla alakalı bir sorun veya bir kaza yaşanmadığını da dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Araç sahiplerinin 20 Aralık tarihinden bu yana otomobillerindeki sorunu gidermek için bayilerden randevu almaları gerektiğini belirtelim. Hata ücretsiz bir şekilde giderilebilecek.

Soruna konu olan motorun 1.4 litrelik TSI motorlar olduğunu da belirtelim.