Volkswagen'den Batarya Hamlesi Geldi!

Volkswagen'den Batarya Hamlesi Geldi!

Volkswagen, İspanya'daki yeni kuracağı batarya üretim tesisi için 7.7 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını duyurdu.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, İspanya'daki yeni kuracağı batarya üretim tesisi için 7.7 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını duyurdu.

Volkswagen, İspanya'da yeni batarya üretim tesisinin de içinde olduğu yatırımlar için 7,7 milyar dolar harcayacağını paylaştı.

Avrupa'nın en büyük otomotiv devi, 40 gigavat-saat üretim kapasitesine sahip batarya tesisinin 2026'da üretime start vereceğini de ifade etti.

VW İş Geliştirme Birimi Yöneticisi Thomas Schmall, elektrikli araç piyasasında rekabetçi hale gelmek için İspanya'daki otomobil üretiminde verimliliği artıracaklarını bildirdi.

Şirketin Almanya'nın dışındaki ilk batarya üretim fabrikası, İspanya'nın Valencia' şehrinde inşa edilecek.

3 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

Yeni tesisin 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı ifade edildi. Şirket, daha önce elektrikli araç geliştirme ve üretimi için gelecek 5 yılda 52 milyar Euro yatırım yapacağını da kamuoyu ile paylaşmıştı.

Volkswagen bu hafta başında elektrikli akü alanında konumunu güçlendirmek için 2 Çinli şirketle ortak şirket kurma konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.