Volkswagen Porsche Hisselerinin Bir Kısmını Halka Arzediyor!

Volkswagen Porsche Hisselerinin Bir Kısmını Halka Arzediyor!

Volkswagen, Porsche hisselerinin yüzde 25'ini halka arz edeceğini açıkladı. Borçları nedeniyle yıllar önce Alman otomobil devi Volkswagen tarafından satın alınan lüks otomobil üreticisi Porsche, şirketin elindeki en büyük kozlardan birisi olarak göze çarp

Alman otomobil devi Volkswagen, Porsche hisselerinin yüzde 25'ini halka arz edeceğini açıkladı. 

Borçları nedeniyle yıllar önce Alman otomobil devi Volkswagen tarafından satın alınan lüks otomobil üreticisi Porsche, şirketin elindeki en büyük kozlardan birisi olarak göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alman otomotiv devi, Porsche'nin hisselerinin yüzde 25'lik bir kısmının halka arz edileceğini de belirtelim.

Volkswagen ve şirketin en büyük hissedarı, yatırımcıların lüks otomobil markasının değerini ortaya çıkaracağını umduğu bir borsa listeleme anlaşması da imzaladı.

Volkswagen'in şu andaki piyasa değeri 116 milyar Euro olarak göze çarpıyor. Halka arz ile birlikte Porsche'nin ise 90 milyar euroya kadar değerlenmesi amaçlanıyor.

Uzmanlar, ilk etapta hisselerin küçük bir yüzdesinin halka arz edileceğini düşünse de Volkswagen'ın ön anlaşmasına göre bu oran yüzde 25 seviyelerine kadar çıkabilir.

Öte yandan, Porsche'nin halka arz işlemlerinin henüz ön inceleme aşamasında olduğu ve nihai bir kararın alınmadığı belirtiliyor.

Advertisement