Trafikte En Çok Yer Alan Otomobiller Belli Oldu

Trafikte En Çok Yer Alan Otomobiller Belli Oldu

Türkiye pazarında araç fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ederken Gazeteci Emre Özpeynirci, trafikteki araçlara ilişkin bir tablo yayımladı. Bu tabloya göre trafikte en çok yer alan model üretimi yaklaşık 20 yıl önce biten Tofaş Şahin. İkinci sırada ise

Türkiye trafiğinde en çok bulunan marka ve modellerin başında Tofaş Gurubu yer alıyor.

Türkiye pazarında araç fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ederken Gazeteci Emre Özpeynirci, trafikteki araçlara ilişkin bir tablo yayımladı. Bu tabloya göre trafikte en çok yer alan model üretimi yaklaşık 20 yıl önce biten Tofaş Şahin. İkinci sırada ise Renault Toros bulunuyor.

Üretimi Bitmesine Rağmen Halen Tofaş Gurubu ve Renault Toros Tercih Ediliyor

Otomobil fiyatlarının son bir yılda hızla artışa geçmesi ile birçok birey ya çok eski ve daha ucuz modelleri satın almaya tercih etti ya da elindeki bu modelleri değiştirmemeye karar verdi.

Gazeteci Özpeynirci’nin paylaştığı tablo, Türkiye pazarının otomobil konusunda ne kadar geride kaldığını işaret ediyor. Bu tabloya göre Türkiye ile özdeşleşen her iki otomobil, halen trafikte en çok tercih edilen araçlar listesinin zirvesinde bulunuyor.

20 Yaşından Büyük İki Otomobil Zirvede Yer Alıyor

Paylaşılan bu tabloya göre Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markalarının tepesinde Renault bulunuyor. 2.799.649 araç parkına sahip olan Renault, Türkiye’deki araçların 5/1’ini oluşturuyor. 2. 2.217.417 ile Fiat gelirken 1.205.216 ile üçüncü sırada Volkswagen bulunuyor.

Bu listenin en çarpıcı kısmı ise Türkiye’de en çok yer alan modellerin gösterildiği tabloya göre Türkiye’de en çok kullanılan araç, Tofaş Gurubu’nun ürettiği Doğan ve Şahin modelleri oluyor. Ülkemizde toplamda 669.136 adet Şahin ve Doğan modelleri yer alıyor. Tofaş, bu modellerin üretimine yaklaşık 20 yıl kadar önce son erdirmişti.

Tablonun ikinci sırasında ise bir diğer tanıdık model olan, 1969 ile 2000 yılları arasında üretimi gerçekleşen Renault R12 Toros yer alıyor. Sonraki 6 sırada daha çok yeni modellere ayrılmış olsa da 9. sırada bir diğer eski araç olan Renault R9 bulunuyor. 20 yıldan daha çok yaşa sahip olan bu üç otomobil bir araya getirildiğinde 13,5 milyonluk otomobil parkının zirvesinde bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tabloda Yer Alan Diğer Veriler İse Şöyle:

  • Türkiye’de 1.000 kişiye 161 adet otomobil düşüyor.
  • Türkiye yollarındaki otomobillerin yaş ortalaması 13,2 oluyor.
  • Trafiğe kayıtlı olan araçların yarısından fazlası 10 yaş ve üzeri, %25’i ise 20 yaş ve üzeri araçlardan oluşuyor.
Advertisement