Toyota’dan ABD’ye Dev Yatırım

Toyota’dan ABD’ye Dev Yatırım

Toyota, 2030 yılına dek Amerika Birleşik Devletleri’nde elektrikli otomobil bataryaları için yaklaşık olarak 3,4 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Japon üretici Toyota, 2030 yılına dek Amerika Birleşik Devletleri’nde elektrikli otomobil bataryaları için yaklaşık olarak 3,4 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Marka tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu olan yatırım ile beraber bataryalı elektrikli arabalar dahil olmak üzere tüm otomotiv bataryalarını geliştirmek ve yerelleştirmek adına plan yapılıyor. Bu yeni yatırım, Toyota'nın geçtiğimiz ay kamu oyu ile paylaştığı 13,5 milyar dolarlık global batarya üretme ve geliştirme planlarının bir parçası olarak gerçekleştirilecek.

Toyota Amerika’da Batarya Fabrikası Kuracak

Kuzey Amerika’daki Toyota Motor, batarya üretiminin yerelleştirmesini destek olmak için yeni bir şirket kuracak ve ABD'de Toyota Tsusho ile beraber bir otomobil batarya fabrikası kuracak. Tesisin 2025 yılında üretime başlaması planlanıyor. Batarya üretim tesisi ile beraber ABD’de 1.750 kişiye yeni iş istihdamı oluşturacak.

Toyota'nın çevre için uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda elektrifikasyona olan yatırımı, kullanıcıların daha ulaşılabilir elektrikli otomobil alabilmesini sağlayacak. Aynı zamanda da üretimin yerelleştirilmesi ile karbon emisyonlarının daha da düşürülmesi planlanıyor.

Yeni kurulacak şirketin faaliyetlerinin bir bölümü, Toyota'nın yerel tedarik zincirini ve lityum-iyon otomobil bataryaları ile ilgili ürelityum-iyontim bilgilerini daha da genişletecek. Bu girişim öncelikle hibrit otomobiller için batarya üretmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Toyota’nın karbon nötr olma ve sürdürülebilirlik çalışmalarına yardımcı olacak.

Advertisement