Toyota Yaris Dünya Genelinde Satış Rekoru Kırdı

Toyota Yaris Dünya Genelinde Satış Rekoru Kırdı

Toyota Yaris, son birkaç yıldır devam eden pandemi dönemi, otomotiv sektöründe yaşanan üretim ve tedarik sorunlarına rağmen dünya genelinde 10 milyon adet üzerinde satış yapmayı başardı.

Toyota Yaris, son birkaç yıldır devam eden pandemi dönemi, otomotiv sektöründe yaşanan üretim ve tedarik sorunlarına rağmen dünya genelinde 10 milyon adet üzerinde satış yapmayı başardı.

Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin önemli modelleri arasında yer alan, araç kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ilgi gören ve birçok ödül kazanmayı başaran Toyota Yaris modeli bir başarıya daha imza attı. Toyota Yaris, pandemi sebebiyle otomobil üreticilerini zor durumda bırakan üretim ve tedarik sorunlarına rağmen önemli bir başarıya ulaştı. Toyota Yaris dünya genelinde toplam 10 milyon adet üzerinde satış yapmayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota Yaris, elde ettiği bu başarı ile Toyota Corolla, Toyota Camry, Toyota RAV4, Toyota Hilux ve Toyota Land Cruiser gibi 10 milyon üzeri satış yaparak Toyota’nın efsane modelleri arasında kendine yer buldu.

Toyota Yaris, Avrupa da satışa çıkarılmasından sonra istikrarlı olarak Avrupa’da en çok satış gerçekleştiren modeller arasında yer almayı başarıyor. Günümüzde dördüncü nesliyle satışta olan Toyota Yaris, genişleyen ürün gamı ile birlikte daha farklı araç kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor ve kullanıcıların birçok beklentisine yanıt veriyor.

2022 yılı itibari ile ülkemizde satışa çıkarılan Toyota Yaris Cross, SUV gövde tipinde Yaris ailesinin kullanıcı portföyünü de genişletmeyi başardı. Toyota Yaris 1999 yılında ilk nesli ile tanıtımı gerçekleştirildi. 1999 yılından günümüze Avrupa da toplam Toyota Yaris satışı 5 milyon 155 bin adedi aşmayı başardı. 2022 yılında ise Toyota markasının Avrupa da yaptığı otomobil satışının üçte birinden fazlasını, Toyota Yaris ailesinde yer alan araçlar oluşturdu.

Toyota Yaris, Avrupa da elde ettiği başarının yanı sıra dünya genlinde bir Toyota modeli olmayı başardı. 1999 yılı itibariyle ilk olarak Japonya’da üretimine başlanan Toyota Yaris modelinin günümüzde Japonya ile birlikte Brezilya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Malezya, Pakistan, Tayvan ve Tayland olmak üzere 10 farklı ülke de üretim tesisleri bulunuyor. 2001 yılı itibariyle Avrupa’da devam eden Toyota Yaris üretimi ile birlikte Avrupa da toplam Toyota Yaris üretimi 4.6 milyon adedi geçti.