Toyota, 2035'te Avrupa'da Yüzde Yüz Elektrikli Araçlar Satacak!

Toyota, 2035'te Avrupa'da Yüzde Yüz Elektrikli Araçlar Satacak!

Toyota'nın Avrupa operasyonunun Başkan Yardımcısı Matt Harrison, Automotive News Europe Kongresi'nde bir konuşma yaptı.  Japon otomobil devi şirketin AB tarafından önerilen Euro 7 emisyon standardını desteklemediğini bizlere iletti.

Toyota'nın Avrupa operasyonunun Başkan Yardımcısı Matt Harrison, Automotive News Europe Kongresi'nde bir konuşma yaptı.  Japon otomobil devi şirketin AB tarafından önerilen Euro 7 emisyon standardını desteklemediğini bizlere iletti. Bu standart, otomobil üreten şirketlerin 2030 yılına kadar araçlarının karbondioksit emisyonlarını 2021 seviyelerine kıyasla %55 oranında azaltma zorunluluğunu bizlere sunuyor.

Harrison bunun dışında, normun tamamen kaldırılmayacağını ifade ederek daha gerçekçi bir hale getirileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi. Bu konuda Almanya ve İtalya'nın da itirazlarını ifade ettiği ve Mart ayında e-yakıtlara izin verilmesini destekleyen bir taslak sunulduğunu bizlere iletti.

Avrupa COO'su, Toyota markasının 2035’ten bu yana yüzde 100 elektrikli araçları satmaya hazır olacağını ve Japon otomobil devinin elektrikli araç satışlarının 2025 yılında %15'e ve 2030 yılında %55'e çıkacağını ifade etti.

Bu açıklamalarla beraber Toyota, Avrupa pazarında elektrikli otomobillere geçiş yapmaya kararlı olduğunu ifade etti. Şirketin hibrit, şarj edilebilir hibrit ve hidrojen ile çalışan araçları ile beraber elektrikli araçları da pazara sunarak çevreye duyarlı bir ürün yelpazesi sunmayı amaçladığını ifade edelim. Euro 7 emisyon standardının daha gerçekçi olarak uygulanması adına çalışmalarını sürdürürken Toyota markasının elektrikli araçlarda Avrupa pazarında önemli bir paya sahip olmayı hedeflediği de bizlere iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Böylece Japon otomobil devi diğer şirketler ile beraber elektrikli araç pazarında büyük oyunculardan biri olabileceğini bizlere gösterdi.