Toprak Razgatlıoğlu Endonezya'da Podyuma Çıktı

Toprak Razgatlıoğlu Endonezya'da Podyuma Çıktı

Endonezya’da gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışan milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, son yarışında ikinci sırada yer aldı.

Endonezya’da gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışan milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, son yarışında ikinci sırada yer aldı. Milli yarışçımız Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da gerçekleştirilen Dünya Superbike Şampiyonası'nda superpole yarışında ilk sırada, hafta sonu son yarışı ise ikinci sırada tamamladı. Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonun ikinci etabı Pertamina Mandalika Pisti'nde bizlerin karşısına çıktı.

İkinci yarış öncesinde TSİ 05.30 saatinde başlayan superpole yarışını Pata Yamaha Prometeon takımı ile ilk sırada tamamlayan Red Bull sporcusu Toprak, bu sezonun ilk zaferini aldı ve ana yarışa pole pozisyonundan başlama hakkı ile karşımıza çıktı.

Superpole yarışında aldığı birincilik sonrası Toprak, pistte bir süre ay-yıldızlı bayrakla sürüş gerçekleştirdi. Endonezyalı yarış severler Milli sporcumuza büyük sevgi gösterisi sundu. Bir grup seyirci de Toprak isminde yer alan harfleri tişörtlerine bastırarak seyirci alanında milli sporcu için tezahüratta bulundu.

TSİ 08.30 tarihinde başlayan hafta sonunun 21 turluk ikinci yarışı yedi tur üzerinden gerçekleştirildi. Toprak birincilik için Michael Ruben Rinaldi ile birincilik için yarıştı. Bu turda diğer sporcular arasında yaşanan bir kaza sebebi ile kırmızı bayraklar kaldırıldı ve yarış bir müddet durdurulma kararı aldı.

Sporcuların sağlık kontrolleri ve gerekli çalışmalar sonrası daha sonra yarış kaldığı yerden tekrar devam etti. Yarış, 14 tur üzerinden tekrar start aldı.

Pata Yamaha Prometeon ekibi ile Toprak, damalı bayrağı ikinci sırada gördü ve podyuma çıkma başarısı gösterdi. Ducati pilotu Alvaro Bautista yarışı ilk sırada tamamladı. Honda takımından Xavi Vierge üçüncü olarak podyumun son sahibi oldu.

Bu sonuçlar sonrası pilotlar genel sıralamasında Ducati pilotu Alvaro Bautista 112 puanla ilk sırada yer aldı. Yamaha takımından milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 75 puanla ikinci sırada yer alırken bir başka Yamaha pilotu Andrea Locatelli ise 70 puanla üçüncü sıranın sahibi oldu.

Şampiyonada bir sonraki yarış, 21-23 Nisan tarihleri arasında Hollanda'da karşımıza çıkacak.