Takım Formula 1 Takvimi İçin Sınır 24 Yarış!

Takım Formula 1 Takvimi İçin Sınır 24 Yarış!

Formula 1 takım patronları, 24 yarışın yeterli olacağını ifade ederek bu durumdayken bile çalışanların refahı için rotasyon uygulayacaklarını söylemekte.

Formula 1 takım patronları, 24 Yarışın yeterli olacağını ifade ederek bu durumdayken bile çalışanların refahı için rotasyon uygulayacaklarını söylemekte.

Pandemi öncesinden bu zamana kadar 24 yarış olan takvim hayali ile karşımıza çıkan Formula 1, gelecek yıldan itibaren bu hayalin peşinden gidecek. Nitekim Çin GP'si dört yıllık aranın ardından yarış takviminde yer alacak.

2000 yıllarının ortasında 17 yarış ile karşımıza çıkan, 2010'ların ortasında ise kademeli olarak 21 Yarışa çıkan F1'in gelecek dönemde 30 yarışa kadar çıkma planı bulunuyor.

Bu konu hakkında görüşlerini ifade eden McLaren CEO'su Zak Brown, "Bence sınır 24. Stefano [Domenicali] bunu bu şekilde belirleyecek."

"Gelecekte yarış sayısınını 30'a çıkması yönünde bir talep var. Eğer daha fazla pazarda yer almak istiyorsanız 20 sabit yarış, sekiz de rotasyon yarışından oluşan bir takvim ayarlayabiliriz. Böylece yılda 24 kez 28 pazarı birden kucaklayabiliriz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"Bence bu, yarış sayısını sabit tutarken takvimi büyütmek için harika bir yöntem."

"Program lojistik açıdan kesinlikle iyileştirildi ve bu kolay değil çünkü her bölgenin belirli bir tarihte bir şey istemesinin bir nedeni var. Dolayısıyla bu hepimiz için en önemli konu ve gelişmeye devam edeceğinden hiç şüphem yok." İfadelerini kullandı.