Sürücülere Göre 2023’te Geçiş Yapmak Zorlaştı!

Sürücülere Göre 2023’te Geçiş Yapmak Zorlaştı!

Formula 1 pilotları, 2023 Formula 1 araçları ile geçiş yapmanın artık "daha zor" olduğunu ifade etti.

Formula 1 pilotları, 2023 Formula 1 araçları ile geçiş yapmanın artık "daha zor" olduğunu ifade etti. 2022 Formula 1 teknik düzenlemelerinin ardından geçişleri kolaylaştırmak ve pilotların rakiplerini yakından takip etmelerine olanak sağlamak için değiştirildi.

Geçtiğimiz yıl diğer araçları takip etmek daha kolaydı ancak 2023 yılının ilk yarışları durumun kötüye gittiğini de ifade etti. Bu durumda takımların, araçlarda uyguladığı teknik çözümlerin ve değişen lastiklerin de önemli bir payı olduğunu ifade edelim.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Carlos Sainz İngiliz bir yayın organına verdiği açıklamada, araçların artık öndeki aracın kirli havasında, geçen yıla göre biraz daha kötü hissettiğini ifade etti. Bu durumun sebebinin yere basma gücündeki artış olduğunu bilmediğini ifade ederek bu yılki araçların önceki yıldaki araçlarla aynı şekilde davrandığına dikkat çekti. Öndeki sürücüyü takip etmek daha zor bir şekle geldi ve bu durumun geçişi zorlaştırdığını ifade etti.

McLaren pilotu Lando Norris de Sainz ile aynı düşünceye sahip diyebiliriz. Norris bu konu hakkında, yarışta araç umduğumuzdan daha kötü davrandığını ifade etti. Kirli havada pek çok sorun çıktığını ve bu sebeple rakiplerini yakından takip edemediğini ifade etti.

Advertisement