Son Dört Yılda Otomobil Fiyatları Tam Yüzde 200 Arttı!

Son Dört Yılda Otomobil Fiyatları Tam Yüzde 200 Arttı!

Özellikle son dört yılda otomotiv sektöründe birçok nedene bağlı olarak fiyatlar dört katına çıktı. Pandemi, faiz oranlarının yükselmesi ve vergiler gibi birçok sebep araçlarda fiyatların artmasına neden oldu.

Otomobil fiyatlarının artmasını tetikleyen birçok etken var aslında: Döviz kurları, faizler ve dünyadaki çip krizi. Sıfıraraç fiyatları yükselirken bu durum araç kiralamalarına da yansıdı. Fiyatlarda son 1 yılda yüzde 100 zam yaşandı.

Turizm sezonu ve pandemi sebebi ile araç kiralama sektöründe fiyatlar son 1 yılda yüzde 100 arttı. Geçtiğimiz yıl 130 TL’den başlayan kiralık araba fiyatları bu yıl yaz başında 160 TL bayramda ise 190 TL’ye kadar yükseldi. Turizm sezonunda ise bu rakam 250 TL’yi buldu. Sektör temsilcileri fiyat artışlarını otomobil tedariğinde gerçekleşen sıkıntılara bağladı.

Son 4 Yılda Fiyatlar İki Katına Çıktı!

Ülkemizde artan faiz oranları, vergiler ve döviz kurları otomobil fiyatlarının son 4 yıl içerisinde yüzde 200 artmasına neden oldu. Global anlamda otomotiv üretiminde yaşanan çip krizi de tedarik sorunu oluşturunca araba almak neredeyse hayal oldu. Pandemi sebebi ile araç ihtiyacını kiralama ile karşılamak isteyen kullanıcıların karşısına yüksek fiyatlar çıktı.

Miniyol.com kurucu ortağı Yaşar Çelik konu hakkında fiyat artışları olduğunu ancak sektör maliyetlerine bakıldığı zaman olması gereken fiyatların bile hâlâ kullanıcılara yansıtılamadığını belirtti. Çelik, fiyatların 2021 yılında bu kadar artmasının sebebini ise “Son yıllarda araç fiyatları hızla artarken araç kira bedelleri aynı oranda artmamıştı. Şu anda halen araç kira bedelleri sıfır km. araç fiyatlarına göre düşük seviyelerde. Fiyatlarda kasım ayı gibi ufak bir gerileme de bekliyoruz. Vatandaş en çok ekonomik sınıf olarak tabir edilen araçlara yöneliyor. Dizel öne çıkıyor.” şeklinde açıkladı.

Siz de sitemiz üzerinden tüm markaların fiyat listesine ulaşabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinde araç karşılaştırmaları yapabilir, size uygun araca bayiye gitmeden sahip olabilirsiniz.

Advertisement