Smart Büyük Elektrikli SUV Konsepti İle Geliyor

Smart Büyük Elektrikli SUV Konsepti İle Geliyor

Smart elektrikli SUV konseptini hazırlıyor. Marka bu hamlesi ile ilerleyen zamanlarda ne gibi bir atılım yapacak.Ayrıca Crossover ve SUV modellere de geçiş yapmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Daimler çatısı altında yer alan Smart Çinli otomotiv devi Geely ile güçlerini birleştirmişti. Crossover ve SUV modellere geçiş yapmayı amaçlayan ve daha büyük otomobiller imal edecek Smart, alıştığımız küçük otomobillerinden müşteri talepleri sebebi ile vazgeçiyor. Bunun ilk temsilcisi olan elektrikli SUV konseptinin ilk ipuçlarını sizlerle paylaşma kararı aldık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lansman Eylül Ayında Gerçekleştirilecek

2021 yılı içerisinde tanıtılacak otomobilin görselleri Mercedes-Benz tasarım şefi Gorden Wagener tarafından paylaşıldı. Üstten görünümün paylaşıldığı görsellerde güncel Smart modellerine göre büyüyen boyutlar net şekilde gözleniyor. MINI Countryman ayarında olacağı söylenen elektrikli Smart SUV modeli, bu segmentteki yoğun talebi fazlasıyla karşılayacak.

Modelin konseptinin güç ünitesinin ne olacağı henüz belli değil ancak aracın Geely imzalı SEA platformundan yükseleceğini biliyoruz. Aynı altyapı mimarisi gelecekte bir Volvo modelinde de kullanılacak. 800 Volt destekleyen iskelet sistemi 3 elektrik motoruna da sahiplik ediyor. Söylentilere bakılırsa NEDC normlarına göre 692 km'ye kadar menzil sunabilen mimariden çıkacak Smart modelinin bu değerlerden biraz daha aşağıda olacağını belirtelim.

Henüz ismi belli olmasa da Smart konseptini bu sene göreceğimizi belirtelim. Markanın yeni tasarım dilini taşıyan SUV modeli Münih'te düzenlenecek 2021 IAA kapsamında sergilenecek ve 2022 içinde Avrupa ve Çin pazarlarında satışa sunulacak üretim modeli olacak diyebiliriz.