Raikkonen NASCAR'a Dönüyor

Raikkonen NASCAR'a Dönüyor

Raikkonen bu hafta sonu NASCAR'a dönmeye hazırlanıyor. 2007 Formula 1 şampiyonu Kimi Raikkonen bu durumda oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti.

Raikkonen bu hafta sonu NASCAR'a dönmeye hazırlanıyor. 2007 Formula 1 şampiyonu Kimi Raikkonen bu durumda oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti.

2018 yılında F1'de son zaferini kazandığı COTA'ya bu kez farklı bir seri aracılığı ile dönmeye hazırlanıyor. Raikkonen, farklı pilotlarla 23 yarış kazanan ekip şefi Darian Grubb önderliğinde Trackhouse Racing'e ait 91 numaralı Chevrolet Camaro ile mücadele edecek.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Geçtiğimiz dönem Watkins Glen'de 11 sene sonra NASCAR'a geri dönüş yapan Raikkonen, o yarışta kısa bir zaman sekizinci sırada yarışmış, daha sonra da kaza yapıp bileği sakatlanmıştı.

F1 araçları ve NASCAR araçları hissiyat anlamında birbirinden farklı diyebiliriz. Örnek verecek olursak bu araçların pistten çıkarken çok daha az yere basma gücüne sahip olacağını ifade edelim.

Geçtiğimiz sene harika bir deneyim yaşadığını ifade eden Raikkonen ne yazık ki sonucun istediği gibi olmadığını da sözlerine ekledi. Çünkü bir kazaya karıştığını söyleyerek bu durumun da işinin bir parçasını olduğunu söyledi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bir kez daha yarışacağı için heyecanlı olduğunu ifade eden Raikkonen büyük sorunlardan uzak durmaları gerektiğini söyledi. Bu durumun kesin olarak zor olacağını ama hafta sonu ilerledikçe her şeyin daha kolaylaştığını sözlerine ekledi. Raikkonen hafta sonu olan yarışta iyi sonuç alacaklarını beklediklerini de sözlerine ekledi. Aracının daha iyi bir sonuç vereceğini umduğunu ifade etti. Takım patronu Justin Marks geçen yıl harika bir hafta sonu geçirdiklerini sözlerine ekledi. Watkins Glen'den biraz daha fazlasını isteyerek ayrıldığını ifade ederek bu sebeple ekibi yeniden bir araya getirebildiği için de mutlu olduğunu ifade etti.

Advertisement