Oyak Renault ve Karsan'dan "Megane Sedan" İşbirliği

Oyak Renault ve Karsan'dan "Megane Sedan" İşbirliği

Renault ve Karsan işbirliği ile Megane Sedan modeli üretilecek. Üretimi Karsan gerçekleştirecek ve ilerleyen zamanlarda işbirliği hakkında detaylı bilgiler göreceğiz.

Renault Grubu'nun global stratejisi dahilinde karbon ayak izini silme konusunda önemli adımlar atılıyor. Oyak Renault, Karsan ile önemli bir anlaşma imzaladı ve 2022 yılından itibaren Megane Sedan'ın üretimini 5 yıl boyunca Karsan’a bıraktı.

Megane Sedan üretiminin Karsan'a devredilerek Oyak Renault fabrikasının kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açılması ve üç vardiya şeklinde yoğun çalışma düzeninin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Megane Sedan Üretiminden Karsan Sorumlu Olacak

Megane Sedan modelinin üretimi ve montajından Karsan sorumlu olacak ve Oyak Renault kaporta parçalarının üretim faaliyetini sürdürecek. Aynı zamanda Oyak Renault, üretimi tamamlanmış araçların kalitesinden ve parça tedarikçileri ile ilişkilerden sorumlu olmayı da sürdürecek.

Renault ve Karsan arasındaki ortaklık kapsamında, Megane Sedan’ın üretiminin 5 yıl boyunca Karsan tarafından gerçekleştirileceğini belirtelim. Aracın mevcut satış ağı ise bugüne kadar olduğu şekliyle sürecek.

Proje ile yıllık 55.000 adet üretim hacmi sağlanacağı belirtiliyor.

İş birliği anlaşması hakkında değerlendirmede bulunan Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun şunları söyledi: “Oyak Renault olarak, alanında köklü bir bilgi birikimine ve yetkin iş gücüne sahip bir marka olan Karsan ile hayata geçireceğimiz bu çalışma ile Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunacağımıza ve sektöre farklı bir açılım getireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karsan CEO’su Okan Baş ise, “Çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun global nitelikte elektrikli ve yüksek teknolojili ulaştırma çözümlerini sunan Karsan olarak Oyak Renault ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliğinden dolayı mutluyuz. Renault Megane Sedan modelinin üretim sorumluluğunu almış olmak bizleri heyecanlandırıyor. İlk adımını atmış olduğumuz bu proje ile Oyak Renault iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Aynı zamanda bu güzel gelişmenin Türk otomotiv sanayimize hayırlı uğurlu olmasını dileriz” dedi.

Advertisement