Mitsubishi, Avrupa Piyasasında Üretime Sıfırdan Başlamayı Planlamakta

Mitsubishi, Avrupa Piyasasında Üretime Sıfırdan Başlamayı Planlamakta

Uzun zamandır Mitsubishi'nin Avrupa'daki geleceğini yakından takip etmekteyiz. Renault-Nissan-Mitsubishi birlikteliğiyle Japon üreticinin bölgeden ayrılabileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Uzun zamandır Mitsubishi'nin Avrupa'daki geleceğini yakından takip etmekteyiz. Renault-Nissan-Mitsubishi birlikteliğiyle Japon üreticinin bölgeden ayrılabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ama görünen o ki ikonik marka; tank, top ve cephaneliğindeki tüm mermileriyle Avrupa sınırları içerisinde yeniden yapılanmaya hazırlanmakta.

Marka bu proje ile birlikte yeni bir SUV modelinin yolda olduğunu belirtiyor. Markanın efsanevi ASX modelinin yerini alması beklenen bu model Renault Captur tabanlı olacak. Renault'nun en çok satışını gerçekleştirdiği iki modeline benzeyecek bir aracın üretimini üstleneceklerini söyleyen Japon otomobil üreticisi, ikinci model hakkında ise şuan için herhangi bir açıklama yapmadı.

Gelecek Planını Anlattı

Geçtiğimiz hafta bir konferans toplantısına katılan Mitsubishi CEO'su Takao Kato, bu konferansta gelecek planlarını anlattı. İkinci araç hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçınan Kato, ortaklıkla beraber önümüzdeki beş yıl boyunca elektrikli otomobillere tam 23 milyar euro yatırım yapacaklarını söyledi.

ASX'in devamı olarak üretilecek bu yeni modelin, Renault'ya ait Valladolid tesislerinde üretime geçecek. Şuanda gizliliğini koruyan hibrit ve şarj edilebilen model diğer hibrit araçlarla beraber 2023 yılında karşımıza çıkacak. Bu modelin sonrasındaysa ikinci Renault tabanlı modelin Avrupa piyasasında yerini almasını beklemekteyiz.

2021 yılında Avrupa pazarından tamamen çekileceğini açıklayan Mitsubishi, ortaklığın sayesinde bu kararından geri adım attı