2022 Alfa Romeo Tonale İçin Seri Üretim Çalışmaları Başladı

2022 Alfa Romeo Tonale İçin Seri Üretim Çalışmaları Başladı

Alfa Romeo, Tonale adlı crossover modelini, Stellantis çatısı altına geçmesi ile birlikte üretimini durdurmuştu. Alfa'nın yeni sahibi Jean-Philippe Imparato, hibrit performansından istenilen performansın alınmadığını bu sebepten dolayı modeli bir kez daha

Alfa Romeo, Tonale adlı crossover modelini, Stellantis çatısı altına geçmesi ile birlikte üretimini durdurmuştu. Alfa'nın yeni sahibi Jean-Philippe Imparato, hibrit performansından istenilen performansın alınmadığını bu sebepten dolayı modeli bir kez daha geliştirmek için çalışmalara başlandığını söyledi. İşte bu çalışmalar en sonunda üretim için netice vermeye başladı.

Edindiğimiz bilgilere göre İtalyan üretici, iki adet Tonale prototip aracıyla Avrupa'nın kuzeyinde çeşitli testler yaptı. Far ve stop takımlarını gördüğümüz bu model genel tasarım detaylarını Cenevre'deki modelden almayı sürdürecek.

Giulietta, MiTo ve 4C modellerinin üretimini durduran Alfa Romeo, şu anda ürün yelpazesinde sadece iki model bulundurmakta. Daha fazla zaman kaybetmeden yeni modellere ihtiyacı olan marka, Tonale ile yeni bir yola giriyor gelişmeleri oldukça merak etmekteyiz. Söylenenlere göre model 17 Şubat'ta resmen tanıtılacak. Tabi şuanda Alfa'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Tonale, hibrit motor özelliği ile piyasadaki yerini alacak. Araç 1.3 litrelik turbolu bir motor ve elektrikli üniteyi birleştirecek. Bu hibrit model en az 240 beygir güç üretmesi bekleniyor. En çok merak edilen özellik ise, Tonale'nin menzil mesafesi olacak. Jeep Compass 4xe ile birlikteliği olan model, Compass'ın 11.4 kWh'lık bataryasını kullanabilir.

Tonale'den sonra yeni bir yüksek sürüşlü Alfa modeli bizleri bekliyor. Marka CEO'su Imparato, bir B-segmenti crossover modeli için yeşil ışık yakmıştı. Eğer konuşulanlar doğruysa "Brennero" adında elektrikli bir versiyona sahip yeni bir model tanıtılacak.

Advertisement