Milli Motosikletçiler Piste Çıkıyor

Milli Motosikletçiler Piste Çıkıyor

​​​​​​​Milli motosikletçiler Avustralya’da piste çıkmaya hazırlanıyor.

Milli motosikletçiler Avustralya’da piste çıkmaya hazırlanıyor. Milli motosikletçiler arasında yer alan Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası kapsamında Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu ise Dünya Supersport Şampiyonası'nda yılın ilk yarışında Avustralya'da boy gösterecek. Yarış hafta sonu gerçekleştirilecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan açıklamada motor sporları organizasyonları kapsamında küresel anlamda milyonlarca takipçisi olan Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonalarında 2023 yılının ilk yarışları, 24-26 Şubat tarihleri arasında Avustralya ayağı ile karşımıza çıkacak.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli motosiklet sürücüsü Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda yeni yıla ikinci şampiyonluk hedefi ile başlayacak.

Sezonun Avustralya'da yapılacak olan ilk yarışı Melbourne kentindeki Phillip Island Pisti'nde bizlerle buluşacak. Toprak Razgatlıoğlu, Pata Yamaha Prometeon takımı ile 25 Şubat Cumartesi günü TSİ 08.00'de yılın ilk yarışında boy gösterecek. Toprak, 26 Şubat Pazar günü TSİ 05.00'te superpole yarışı ile bizlerle buluşacak. 08.00'de ise hafta sonunun ikinci yarışı bizlerle buluşacak.

Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası ile sezonu açacak. Dünya Supersport Şampiyonası'nda ülkemizi ay-yıldızlı motosikletçiler Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu temsil edecek.

Genç milli sporcularımız arasında yer alan Can Öncü Kawasaki Puccetti, Bahattin Sofuoğlu ise MV Agusta Reparto Corse takımı ile ülkemizi temsil edecek.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Her iki sporcu da Phillip Island Pisti'nde boy gösterecek. 25 Şubat Cumartesi günü TSİ 06.30'da yılın ilk yarışı, 26 Şubat Pazar günü ise TSİ 06.30 tarihinde ikinci yarışta ülkemiz adına puan mücadelesine girecek.

Motosiklet yarışlarının 11. ayağı Arjantin'de 13-15 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Yılın 12. ve son yarışının tarihi ise henüz netlik kazanmadı.

Açıklamada görüşlerini bizlerle paylaşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı sezona üzüntülü başladıklarını ifade etti.

Ülkemizde yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek yaralılar için de acil şifalar diledi. Milli sporcularımız 2023 sezonunun ilk uluslararası yarışına Avustralya'da çıkacak. Sezona çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek sezona şampiyonluk parolası ile başladıklarını da sözlerine ekledi. Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı buruk olduklarını ifade etti ve yarışçılarımızın ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın diğer ucunda gururla ve başarı ile dalgalandıracaklarına da inandığını ifade etti. İnşallah kazanacakları kupaların bir nebze de olsa milletimize moral olacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Advertisement