Mercedes'ten Elektrikli S-Class: 2021 Mercedes EQS Modeli Tanıtıldı

Mercedes'ten Elektrikli S-Class: 2021 Mercedes EQS Modeli Tanıtıldı

Mercedes-Benz ilk elektrikli sedan modelini kullanıcıları ile paylaştı. Mercedes yetkilileri tarafından uzun dönemdir parça parça detayları bizlerle paylaşılan araç ilk elektrikli sedan olma özelliğini de taşıyor.

Alman otomotiv firması Mercedes-Benz ilk elektrikli Sedan modelini kullanıcıları ile paylaştı. Mercedes yetkilileri tarafından uzun dönemdir parça parça detayları bizlerle paylaşılan araç ilk elektrikli Sedan olma özelliğini de taşıyor.

21 inç boyutunda büyük jantları, gizlenen kapı kolları ve aerodinamik yapısı ile aracın hava sürtünme katsayısının 0.20'ye kadar düşürüldüğünü de belirtelim. Daha önce teknik detayları ve iç mekânı bizlerle paylaşılan EQS elektrikli lüks Sedan modelinin 5265 mm'lik uzunluğu ile S-Class modelinin uzun aks mesafesine yaklaştığını da belirtelim.

Model ile ilgili daha önce paylaşılan teknik detaylara bakıldığı zaman en dikkat çekici noktalardan biri 770 kilometreye kadar sunduğu menzil detayı. Mercedes tarafından yapılan açıklamaya göre araçta 108 kWh ve 90 kWh kapasiteli iki farklı bataryaya da yer verilmiş. Ufak bataryanın 640 kilometre menzile sahip olduğu açıklandı.

Model EQS 450 ve EQS 580 olarak iki farklı paketle satışa sunulacak. Mercedes EQS 450, 330 beygir güç ve 568 Nm torkla karşımıza çıkarken, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip EQS 580 4MATIC modeli 525 beygir güç ve 855 Nm tork ile bizleri selamlıyor.

210 kilometre hız ile sınırlandırılan modelin EQS 450+ versiyonunun 0'dan 100 km hıza ulaşması 6.2 saniyeyi buluyor.

EQS 580 4MATIC 4.3 Saniyede 100 Km Hıza Ulaşıyor

Mercedes modelinde yer alan hızlı şarj teknolojisi ile aracın 300 kilometrelik bir menzile 15 dakikalık bir şarjla ulaşacağını da belirtelim. Araçta S-Class modelinin sahip olduğu bazı özellikleri de barındırıyor. Araç üzerinde bulunan artırılmış gerçeklik teknolojisi ile head-up display, 10 dereceye kadar dönebilen arka tekerlekler, otomatik ayarlanan havalı süspansiyonlar gibi detaylar olduğunu da belirtelim.

Mbux Hyperscreen

Baktığımız zaman EQS modelinde kullanılacak olan MBUX Hyperscreen teknolojisinde çizilmeye dayalı 3 adet büyük ekrana yer verildiğini görüyoruz. Bu devasa ekranların arkasında ise 8 çekirdekli bir işlemci, 24 GB RAM olduğu bilgilerini de verelim.

S-Class modelinde yer aldığı gibi aracın arka koltuğunda yüksek lüks sunuluyor. Ön koltuk başlıklarından 11.6 inçlik iki ekran yer alıyor. Elektrikli arka koltuklarda ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları bulunuyor.

Advertisement