Mercedes Çıkışını Sürdürüyor

Mercedes Çıkışını Sürdürüyor

Formula 1'de 2023 yılında beklentileri karşılayamayan Mercedes, İspanya Grand Prix'inde podyumda 2 koltuk ile boy gösterdi. Formula 1'de 2023 yılının başlarında Mercedes için işler yolunda gitmiyordu.

Formula 1'de 2023 yılında beklentileri karşılayamayan Mercedes, İspanya Grand Prix'inde podyumda 2 koltuk ile boy gösterdi. Formula 1'de 2023 yılının başlarında Mercedes için işler yolunda gitmiyordu. Alman takım, sezonun 8'inci yarışı olarak karşımıza çıkan İspanya Grand Prix'inde 2 ve 3'üncü olarak podyuma çıkma başarısı gösterdi. İki pilotu ile birden bu yılın ilk kez podyum başarısı ile karşımıza çıktı. Mercedes markasının bu çıkışında hiç şüphe yok ki araçlarına getirilen yeni güncellemelerin de oldukça büyük bir etkisi var diyebiliriz.

Alman takımın yaşayan efsanesi olarak karşımıza çıkan Lewis Hamilton, lider Max Verstappen'in çok arkasında kalsa da, bu yılki en iyi sonucunu tekrar etti. Sezonun sonrası için umut verici bir performans ile de bizleri karşılamış oldu.

Hamilton, yarışın ardından bir açıklama yaptı, "Açıkçası çok mutluyum. Taraftarların bana çok fazla destek verdiği bir yarıştı, aynı zamanda podyumu takım arkadaşımla paylaşıyorum." ifadesini kullandı.

Aracından Yarış sırasında memnun olduğunu ifade eden Büyük Britanyalı sürücü, "Eğer Barselona'da hızlı olursanız, her yerde hızlı olursunuz' derler. Bu yüzden sonraki Yarışlarda da güçlü olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Zirve ile aralarındaki farkı azaltmak adına aracın performansını daha da arttırmalarını gerektiğini ifade eden Lewis Hamilton, "Bence henüz Red Bull ile savaşacak güçte değiliz ama bunun için çok yoğun çalışıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamilton bunun dışında "Son güncellemelerle aracımın geldiği seviye, son bir buçuk yılın en üst düzeyi" ifadeleri ile karşımıza çıktı.

Formula 1'de bu yılın 9'uncu yarışı olarak karşımıza çıkacak 18 Haziranda Kanada'da koşulacak.

Advertisement