Mercedes-Benz 2025 Yılında İki Modelinin Üretimini Durduracak

Mercedes-Benz 2025 Yılında İki Modelinin Üretimini Durduracak

​​​​​​​Alman gazetesi Handelsblatt’da yer alan bilgiye göre 2025 yılında Mercedes-Benz ‘in iki giriş sınıfı modeli olan A-Serisi ve B-Serisini aşamalı olarak kaldırmayı hedeflediğini okuyucuları ile paylaştı.

Alman gazetesi Handelsblatt’da yer alan bilgiye göre 2025 yılında Mercedes-Benz ‘in iki giriş sınıfı modeli olan A-Serisi ve B-Serisini aşamalı olarak kaldırmayı hedeflediğini okuyucuları ile paylaştı.

Mercedes-Benz kaynaklarına dayandırdığı haberde Handelsblatt gazetesi, Mercedez-Benz yönetim kurulu üyelerinin mevcut model döngüsünün sonunda A-Serisi üzerinde değişiklik yapmama kararına vardıklarını paylaştı. 2018 yılında tanıtımı yapılan dördüncü nesil A-Serisi’nin 2025 yılına kadar hem hatchback hem de sedan gövde tiplerinde üretimine devam edileceği ileri sürüldü.

Handelsblatt gazetesi ayrıca A-Serisi ile yakından ilişkili olan Mercedes-Benz B-Serisi MPV’nin 2025 yılında üretiminin durduracağını aktardı. Handelsblatt gazetesinin hazırladığı rapor doğrultusunda, Mercedes-Benz CLA sedan, Mercedes-Benz GLA ve Mercedes-Benz GLB’nin halefi olan modeller etrafında üretimini yoğunlaştırmayı planlıyor.

Mercedes-Benz’in baş teknoloji sorumlusu Markus Schäfer’e göre, “MMA platformu hem hibrit hem de saf elektrikli modelleri desteklemek için tasarlandı ve yeni bir MB.OS işletim sistemini benimseyecek. Giriş seviyesi lüks MMA platformumuzun araçları, 2024 yılında ilk kez MB.OS yazılım mimarisini temel alacak. Bu segmentte yedi yerine dört model sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Advertisement